Келнер върна изгубен чек за близо половин милион долара

1
Въпреки че преди това клиентката не му била оставили и един цент бакшиш
Въпреки че преди това клиентката не му била оставили и един цент бакшиш Снимка: PushCollection/Digital Vision/Getty Images

Келнер в нюйоркска пицария върна на клиентка изгубен чек за 424 000 долара, въпреки че преди това тя не му била оставили и един цент бакшиш, пише агенция ЮПИ.

Сервитьорът Армандо Маркай попаднал на плик, в който имало подписан чек, докато раздигал масата в заведението "При Патси" в Харлем.

Оказало се, че пликът бил забравен от пенсионираната социална работничка Карън Винакур, след като била обядвала в заведението заедно с дъщеря си. Парите били предназначени за покупката на апартамент в квартала. Разсеяната дама забравила чека си, напускайки ресторанта.

"Клиентката ми имаше късмет", коментира 27-годишният Армандо. "В събота обикновено имаме много работа и бях на път да изхвърля всичко, останало по масата на боклука, когато забелязах плика", разказва той.

Въпреки че не получил бакшиш, сервитьорът съвестно предал чека на собственика на заведението. Обикновено забравените вещи ги слагали в кашон в дъното на пицарията, но било направено изключение с чека, предвид голямата сума.

Разсеяната клиентка не могла да повярва, че пликът й бил съхранен, въпреки че се отнесла несправедливо към келнера и не му дала минимален бакшиш, каквато е практиката. Тя се разплакала, след като й върнали чека.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари