Kaufland откри нова логистична база за 64 милиона лева

0

Германската верига за търговия на дребно Kaufland откри разширението на логистичната си база в село Стряма, намираща се в Тракия икономическа зона (ТИЗ).

В новата част на логистичния комплекс са инвестирани 64 млн. лв., предаде Economic.bg.

Общият логистичен комплекс на Kaufland вече заема 110 хил. кв. м, което прави центъра най-големият в ритейл сектора у нас и един от най-големите на Балканите. За сравнение, базата в Румъния е разположена върху 115 хил. кв. м. Инвестицията в целия център досега е около 230 млн. лв.

Двете логистични бази, част от общия комплекс, са на около 1 км една от друга, тъй като не е било възможно първата да се разшири достатъчно, обясни пред Economic.bg Емил Димитров, ръководител направление “Логистика”.

В новата складова база ще се съхраняват нехранителните продукти, които компанията предлага, а всички хранителни остават в основната база. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас. За дружеството в двете бази работят общо 600 души, като в новия склад броят им е 100.

„Компанията е лоялен партньор на българските производители и доказва, че България става все по-атрактивна дестинация за инвестиции“, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на откриването на базата.

Логистичният център на Kaufland България дава възможност на компанията за пълен контрол върху продуктите, за да може да се гарантира тяхното качество и свежест. Обемите на съхранение и обработка са много големи, всичко в логистичния център е строго организирано.

Центърът е изграден според последните екологични стандарти.

"Kaufland е на етап силна активна модернизация и важни инвестиционни проекти", коментира председателят на Управителния съвет на фирмата Иван Чернев.

До края на годината компанията ще продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна, като междувременно работи и по изграждане на петия хипермаркет във Варна. За 14 години Kaufland е инвестирала общо над 1.4 млрд. лв. в България и е един от най-големите работодатели у нас с над 6000 служители.

Източник: ец
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари