Катя Михайлова: Изходът от политическата криза е "избори до дупка"

0
ПП са деца в политиката, заяви преподавателят по социология в УНСС
ПП са деца в политиката, заяви преподавателят по социология в УНСС Снимка: Елена Донкова / БНР

Практическа проекция на политическата агония е губенето на време от страна на партиите, заяви преподавателят по социология в УНСС

Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем различни неща. Това обясни пред БНР доц. Катя Михайлова, която е преподавател по социология в УНСС.

Мнозинствата са по интереси. Диалогът е свързан с ценности. Има разлика между двете. Сега се работим на нивото на консенсус по отделни политики“.

Случващото се в момента губене на време от страна на политическите партии тя определи като „практическа проекция на политическата агония.

Тези, чиято отговорност е да ни представляват, се опитват да разтягат политическото време. Всеки укрепва властта си на политическия терен. Не виждам края. Не знам как ще се състави правителство с тези уговорки“.

Доц. Михайлова посочи, че ПП са деца в политиката.

Те са незрели политици. Личи си от начина, по който се опитват да решават държавен въпрос от най-високо ниво, какъвто е съставянето на правителство“.

Определи като протест на управляващи срещу опозицията-нещо забавно, което през последните 30 години не се беше случвало. Това е знак за безпомощност. Не мога да се справя с проблемите, имайки цялата власт. Затова си организирам протест. Популистко, демагогско желание да се покажем равни с тези, които ни избират.

Тя вижда изхода от политическата криза в провеждането на изборидо дупка“.

Задачата на българите е да разкараме тези безпомощници, които не могат да направят правителство толкова дълго време. Това става като ги изтощим с избори“.

Доцент Михайлова е на мнение, че Румен Радев трябва да прецизира политическия си език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Несъгласие е автора
    Докато има такива „преподаватели“ скоро няма да се оправим. Според мен трябват на първо място трябват законови промени, гарантиращи, че тези които крадат, извършват сериозни противозаконни дейности, вреди и щети на обществото ще си получат заслуженото. Също е необходимо явно е и всеки народен представител да подписва декларация, че ще служи първо на Българските интереси и общество после на организациите в които държавата членува. Явно и тия университети трябва да се изчистят от тези преподаватели учещи децата на корупция и некоректни практики и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари