Кацаров: Нямаме нужда, но поискахме превантивно COVID помощ от Брюксел

0
Още преди седмица поисках да се задейства Механизмът на Европейския съюз за гражданска защита, обяви Кацаров
Още преди седмица поисках да се задейства Механизмът на Европейския съюз за гражданска защита, обяви Кацаров Снимка: bTV

Здравният министър определи клипа от COVID отделението на видинската болница като маскарад, организиран от кандидат-депутат

Още преди седмица поисках да се задейства Механизмът на Европейския съюз за гражданска защита. Това заяви в bTV новините здравният министър Стойчо Кацаров и обяви, че днес от Брюксел са одобрили искането.

По думите му информация по казуса не е прикривана и той няколко пъти пред медиите е обявил, че ще го направи.

Стана от мухата слон. Това е грижата на добрия стопанин, приемете го като застраховка. Ние нямаме непосредствена нужда от помощ, но като цяло ситуацията е тежка и кризата не е отминала. Съществуват рискове да се влоши ситуацията и да имаме нужда от допълнителна апаратура. Затова решихме да отворим тази процедура, да е готова и да я ползваме при нужда“, обясни здравният министър.

Според Кацаров в момента има достатъчно разкрити COVID легла и здравната система се справя със ситуацията. Относно стряскащия клип на условията в COVID отделението на видинската болница, министърът коментира, че той е монтиран.

Видеото е монтирано, персоналът е отстранил автора на клипа, но тези кадри не са показани. Получих информация, че този маскарад е организиран от човек, който е кандидат за депутат във Видин“, каза Кацаров.

Здравният министър обясни, че има достатъчно кислород и не се налага ограничаване на износа. „Един от проблемите на снабдяването с кислород е, че основният разход за производството е електроенергия. Знаете, че цената се повиши многократно и това води до проблеми в производството и доставката. Започва изплащане на субсидия на всички предприятия, засегнати от цената на тока, в това число и произвеждащите кислород“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари