Каталуния спира използването на здравните паспорти

5
Испанската област сложи край на задължителното представяне на здравен паспорт за достъп до барове, ресторанти и спортни зали
Испанската област сложи край на задължителното представяне на здравен паспорт за достъп до барове, ресторанти и спортни зали

Испанската област Каталуния реши от петък да сложи край на задължителното представяне на здравен паспорт за достъп до барове, ресторанти и спортни зали, смятайки, че тази мярка е слабо ефикасна срещу силно заразния вариант Омикрон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Значителна част от населението отново е изложена на риск да бъде заразена с вируса", поради появата на новия вариант, "независимо от ваксинационния си статус или вече прекарана болест. В резултат на това намалява ефективността на задължителното използване на ковид сертификата", уточни регионалното правителство, което следва съветите на регионалната експертна комисия.

Решението беше публикувано в регионалния Официален вестник.

От края на ноември Каталуния, туристически район със 7,7 милиона жители, изискваше здравен паспорт за допускане в барове, ресторанти и спортни зали. Броят на случаите в областта остава много висок, но болниците не са толкова натоварени, колкото предвиждаха най-песимистичните сценарии на властите. В резултат испанската област отмени повечето ограничения. Единственото, което все още е в сила, е затварянето на дискотеките.

В Испания са ваксинирани 90,7 на сто от навършилите 12-годишна възраст. Случаите на коронавируса обаче нараснаха рязко от края на декември и темпът на разпространение е един от най-високите в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Анти-ковидфашизъм
    Надупчихте овцете сега мирясахте боклуциии.3 дози е бах ваща майка откачена е бах.Извратената медицина на евробардка ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ УБИЙЦИ
  • -2
    1
    Или
    дайте линк към новината,моля,така се прави :-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари