Касова бележка за 1 стотинка отмени глоба от 5000 лева

0
Фишът бил издаден след полунощ, когато въпросният клуб би трябвало вече да е затворен
Фишът бил издаден след полунощ, когато въпросният клуб би трябвало вече да е затворен Снимка: Fotolia.com

Глоба от 5000 лева за работещо в малките часове заведение без разрешение за това беше отменена заради касов бон на стойност 1 стотинка.

Фишът бил издаден след полунощ, когато въпросният клуб би трябвало вече да е затворен. Проверяващите го представили пред съда, за да докажат, че там е имало хора, които си поръчват, пише вестник Марица.

Магистратите обаче обявяват, че той като няма нито един артикул, който да струва 1 стотинка, и това е известно на всички, няма как въпросната касова бележка да бъде обявена за доказателство.

Става дума за заведението "Ескада", проверено на 13 август т. г. Заведението няма разрешение за удължено работно време, но според инспекторите на 3 от масите имало десетина клиенти. На тази база те глобили фирмата с 5000 лв. за нарушение на Наредбата за обществения ред.

 От "Ескада" атакували наказателното постановление и вече в съда един от работниците в заведението обяснил, че хората не са били външни клиенти, а част от персонала, които просто седнали на по едно питие след работа. Тогава от общината извадили касовата бележка, но заради символичната  стойност тя не била приета като аргумент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари