Касиерка на КАТ взела 7600 лева от "щастливи" номера

0
Касиерка в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР - Благоевград застава пред съда
Касиерка в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР - Благоевград застава пред съда

Касиерка в сектор "Пътна полиция" на ОДМВР - Благоевград застава на съд за длъжностно престъпление.

Тя прибрала за себе си 7680 лв., които й били дадени за т. нар. "щастливи" номера.

Окръжна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. С. Тя трябвало да работи съгласно заповед за определяне на реда за даване на регистрационни табели с комбинация от цифри по желание, четири еднакви цифри или надпис по желание. За тази услуга се събирали определени такси. През периода от 2 септември 2014 г. до 2 юни 2015 г., касиерката, при работа по 39 преписки, предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без документ, че е платена допълнителна държавна такса за тази услуга.

Служителката прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за различни МПС или за първоначална регистрация за същото МПС с основание за плащане "смяна на номер на автомобил или зачисляване в района".

С тези си действия обвиняемата целяла подадените по този начин заявления да бъдат одобрени. Тя получавала от собствениците на коли на ръка дължимите държавни такси. И. С. задържала събраните по неправомерен начин пари от държавни такси, като по този начин набавила за себе си 7680 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари