Касапница в Париж

0
Най-малко 18 души са убити при атаките срещу кафене и ресторант в 10 парижки район
Най-малко 18 души са убити при атаките срещу кафене и ресторант в 10 парижки район Видео: RT

“Настъпи объркване, чухме две експлозии, но си помислихме, че са самоделни бомбички. Започнаха да се разпространяват слухове, че може да е стрелба. Из целия стадион настъпи объркванe.Не знаехме какво точно става”, разказва Грегори, който е бил на стадиона по това време. 

Почти по същото време, на около 10 километра оттам в централната част на Париж са извършени още няколко нападения, информира Нова телевизия.

Най-малко 18 души са убити при атаките срещу кафене и ресторант в 10 парижки район. Един човек губи живота си при стрелба на булевард „Волтер”, а други пет недалеч от Площада на Републиката. 14 са жертвите са при стрелбата срещу ресторант с камбоджанска кухня.

Най-тежка обаче е равносметката в концертната зала „Батаклан”, където терористите откриват безразборен огън срещу публиката. По това време прочутата парижка е зала е пълна и всичките 1500 места са заети, а на сцената е американската група „Eagles of Death Metal”.

 „Бях близо до бара и чухме нещо като избухването на пиратки. Обърнах се и видях двама млади мъже, на не повече от 25 години с автомати „Калашников”. Казаха ни да лягаме на земята. Всички легнахме, над мен имаше още хора, а те продължаваха да стрелят”, сподели Жером Бартелеми. 

Очевидци сравняват положението по време на драмата като касапница. Част от зрителите успяват да избягат навън, а останалите остават вътре като заложници.

Малко след полунощ  елитни части щурмуваха концертната зала. Убити са четирима нападатели, трима от които задействайки експлозиви върху себе си. Равносметката е най-малко 80 жертви.    

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари