Картофите по 12,50 лева за килограм се отглеждат в оранжерия в Йоаким Груево

1

Те са холандски сорт

Оранжерия в село Йоаким Груево предлага на пазара ранни гурме картофи. Стоката се продава на цена от 6 лева за килограм на прекупвачи, а в София тя достига цена от 12,50 лева. Търсенето е ограничено.

Става въпрос за малки количества картофи холандски сорт и 200-300 килограма седмично.

Собственикът на оранжерията Никола Гунчев обясни пред bTV че това не е хитър трик, а възможност оранжерията да функционира целогодишно.

"Не може да спрем отоплението, за да не се повредят тръбите. Затова решихме да засадим картофи и да изпреварим пазара с няколко месеца", каза той.

С картофи са засяти 30 декара отопляеми площи в оранжерията му. Той планира да засади и сладка царевица.

6 лева за килограм картофи през февруари обаче не осигурява печалба на Никола. Той разчита да продаде основното количество в началото на април на цена около 2 лева.

Предимството на зимните пресни картофи е, че са свежи и с отлични вкусови качества, но пазарът у нас е ограничен за тази ниша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари