Картини на 24 художници в Русе "разказват" за пролетта

2
Традиционната пролетна изложба беше открита в петък вечер в арт-галерията на улица "Борисова" 6
Традиционната пролетна изложба беше открита в петък вечер в арт-галерията на улица "Борисова" 6

Традиционната пролетна изложба беше открита в петък вечер в арт-галерията на улица "Борисова" 6

Традиционната пролетна изложба в Русе отново събра творческите търсения на художниците от региона, разкривайки богато жанрово и стилистично многообразие.

Изложбата беше открита в петък вечер в арт-галерията на ул. „Борисова“ 6 от председателя на дружеството Николай Колев, а сред гостите бе и заместник областният управител Детелина Ачева. Тя благодари на участниците в експозицията за усилията, постоянството и неугасващия творчески дух, с които неспирно допринасят за културния напредък на града и региона.

Продължавайте да отстоявате авторовата си идентичност с нови провокиращи творби, изразявайки сложните и деликатни взаимоотношения в живота на човека“, каза тя и отбеляза, че в лицето на Областната администрация ще продължат да срещат подкрепа. „Днешната изложба излъчва позитивна енергия и послания за вяра, надежда и любов“, допълни още Ачева.

В експозицията, която ще може да бъде разгледана до 5-и май, са подредени близо 120 картини на 24-ма автори. По-голямата част от творбите са тематични и не са показвани досега.

Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни решения в най-различни цветови гами, които успешно приковават вниманието и карат зрителя да се замисли за пъстротата на света и неговата красота. Най-често използваните техники са маслените бои и акварелът. Фокусът е поставен предимно върху пейзажите и натюрморта. Не липсват и абстрактните произведения, които се вписват по един прекрасен начин в тази дългоочаквана инициатива.

На изложбата присъстваха и представители на отдел „Култура“ към Община Русе. Николай Колев получи и поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Кукуруз
    Пак че приключи изложбата на оня бездарник Горан Памуков,бахти некадърния опит за изкуство хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари