Карикатура на „Шарли Ебдо“ за земетресението в Турция предизвика възмущение

1
В долния край на рисунката пише "Няма нужда да се изпращат танкове"
В долния край на рисунката пише "Няма нужда да се изпращат танкове" Снимка: "Шарли Ебдо"

В долния край на рисунката пише "Няма нужда да се изпращат танкове"

Френското сатирично списание "Шарли Ебдо" предизвика възмущение, като публикува карикатура, осмиваща Турция, след като страната беше засегната от две смъртоносни земетресения в понеделник, съобщава Анадолската агенция, цитиран от БТА.

Карикатурата, споделена под заглавие "Карикатура на деня" в Туитър, показва срутени и повредени сгради, обърната кола и купища отломки. В горния десен ъгъл на карикатурата пише "Земетресение в Турция", а в долния край: "Няма нужда да се изпращат танкове".

Интернет потребителите реагираха с възмущение и гняв на рисунката, отбелязва агенцията, като напомня, че "Шарли Ебдо" е френското сатирично изданието, което публикува преди време карикатури, обиждащи пророка Мохамед.

Най-малко 3549 души загинаха, а десетки хиляди бяха ранени в 10 окръга на Турция след двете разрушителни земетресения, които разтърсиха южната част на страната вчера, сочат последни данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    2
    ...
    Карикатурата може и да не е много уместна, но тези от Шарли много ме кефят. С калашници ги млатиха и пак не ги пречупиха. Това е свободен печат на 100%. За живи за умрели ТАБУ не съществува. Евала.
  • 22
    1
    Мунчо
    Глупаци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари