Карантинират още един клас в Шумен

0
Дванадесетокласникът е с изразени симтоми, но не е настанен за лечение в МБАЛ Шумен
Дванадесетокласникът е с изразени симтоми, но не е настанен за лечение в МБАЛ Шумен Снимка: shumenonline.bg

18-годишен ученик от ПМГ „Нанчо Попович“ е дал положителен резултат на COVID-19, поради което целият клас, в който се обучава, ще бъде посатвен под карантина. Това съобщават от Областния кризисен щаб за борба с вирусната инфекция в Шумен

Дванадесетокласникът е с изразени симптоми, но не е настанен за лечение в МБАЛ Шумен, уточниха за shumenonline.bg от РЗИ Шумен. Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в училище на директора на учебното заведение е издадено предписание за предприемане на необходимите противоепидемични мерки.

По информация на изпълнителния директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов от изпратените вчера проби на постъпили пациенти в болницата 12 са положителни. Към днешна дата в лечебното заведение има настанени 68 пациенти с доказан COVID-19, от които 2 в ОАИЛ. Няма нови случаи на положителни проби сред медицинския персонал на болницата. Днес изпращат ще бъдат изследвани нови 7 проби.

Разпределението на новите регистрирани 45 случая на коронавирус за област Шумен през последното денонощие по общини по настоящ адрес в, както следва:

Община Шумен – 40 – 23 жени на възраст от 30 год. до 65 год. и 16 мъже между 30 год. и 65 год. от град Шумен и 1 мъж на 53 г. от с. Ивански;

Община Нови пазар – 2 жени на 46 год. и 60 год. от град Нови пазар;

Община Никола Козлево – 1 жена на 60 год. от с. Вълнари;

Община Велики Преслав – 2 – 1 жена на 18 год. от град Велики Преслав и 1 мъж на 58 год. от с. Драгоево;

Всички те са установени от направени 88 PCR теста.

Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 – дневна домашна карантина.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система, достигнаха 554 лица. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 175 лица; излекувани са 294 лица; броят на починалите остава непроменен – 24 лица. Медицински служители, при които е констатиран COVID -19 от началото на пандемията остава същия – 45 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 373.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари