Каракачанов: У нас мерките за контрол са много по-строги!

0
Според министъра на отбраната, страната ни е предпазена от подобни инциденти!
Според министъра на отбраната, страната ни е предпазена от подобни инциденти! Снимка: БГНЕС

"Това е поредният груб терористичен акт, при който загинаха деца. Атентатът е станал в предверието след концерта, където са се струпвали хората. Почеркът е близък до атентатите, които сме наблюдавали и от други места в Европа. Безспорно е, че става въпрос за терористичен акт и това е камикадзе, защото хората са ранени от осколки."

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.

Той изрази съболезнования на близките на загиналите в Манчестър.

Много от рано тази сутрин работим. В 8:00 ч. бе събран и Националният оперативен щаб. Анализира се ситуацията. Непосредствена заплаха за страната ни няма. Нещата са спокойни. Службите анализират ситуацията и се обсъждат мерките за сигурност. Това се прави превантивно. Обменя се и информация и с партньорските служби“, разкри той.

„България е предпазена от няколко неща - оградата по границата не е била приумица, тя възпрепятства безконтролното преминаване на големи групи хора. В България мерките за контрол са много по-строги“, увери той.

Проблемът с тероризма е, че когато имаш толкова много хора на твоя територия, които живеят второ и трето поколение в гетата и се радикализират, рано или късно се стига до това. Докато не се установи траен мир и сигурност в Близкия Изток това няма да спре. България трябва да продължи политиката да не допуска големи групи хора на своя територия“, категоричен бе Каракачанов.

По думите му по-опасно са новоприетите хора в редиците на ИД. „Радикални елементи, които проповядват към радикален ислям има, но те се следят от службите и се контролират. Службите ни си вършат работата, но внимават да не нарушат нечии права“, увери той.

Според него атаките срещу Обединени патриоти е част от организирана кампания от страна на БСП. „Тя е доста гнусна, защото е непочтена. Защо не покажат снимките му пред Граф Дракула, на които се е озъбил. Защо не го обвиниха, че е човекоядец. Това са снимки от преди 10 г. Подобни шеги са неуместни и не ги приемам. Аз приемам правото на всеки човек да се коригира. Негова е заслугата в МО е за възстановяването на българските военни гробища“, каза още Каракачанов.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари