Каракачанов: Арестът на Нено Димов е показно убийство

0
Така вицепремиерът коментира прокурорската акция в министерството на околната среда
Така вицепремиерът коментира прокурорската акция в министерството на околната среда Снимка: БГНЕС / Архив

Арестът на екоминистъра Нено Димов е показно убийство.

Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира прокурорската акция от четвъртък в министерството на околната среда. Димов първо бе отведен за разпит от спецпрокурора Ангел Кънев, а късно следобяд стана ясно, че е бил арестуван за 24 часа.

Оставка

Малко преди това премиерът Бойко Борисов заговори за оставката му и обясни, че тя ще бъде обсъждана на коалиционен съвет с Обединени патриоти.

"Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство", заяви Каракачанов пред БНР.

Все още не е ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на Димов. Очаква се прокуратурата да даде повече информация по случая в петък. Засега се знае, че се разпитват свидетели, сред които е и кметът на Перник Станислав Владимиров. В четвъртък стана ясно, че се претърсват домовете на бившия областен управител Ирена Соколова и ексшефа на местното ВиК Иван Витанов. След това се появи неофициална информация, че двамата са били задържани. От прокуратурата не потвърдиха.

Проверки

Месеци след началото на кризата в Перник започват масирани проверки на ВиК дружествата в страната. В четвъртък вътрешният министър Младен Маринов съобщи за тях, а петък стана ясно, че сред първите проверени ще пловдивското ВиК.

"Започват проверки на МВР и ДАНС във всички ВиК райони на територията на Пловдивска област и във ВиК дружествата в цялата страна", съобщи шефът на тамошната полиция Йордан Рогачев, цитиран от „Фокус“. Според него проверките ще започнат идната седмица.

Внезапната активност на МВР е на фона ареста Димов в четвъртък. По-рано прокурори, полицаи и агенти на ДАНС влязоха в управляваното от него ведомство. Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че се работи по линия на водната криза в Перник и се проверява вносът на боклук у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари