Капка Тодорова: С право се възмущавате от онези българи, завиждащи на бежанците за 40-те лева

1
Възможно е повечето от тези полезни идиоти да са тролове на руската пропаганда. Възможно е и да са реални хора
Възможно е повечето от тези полезни идиоти да са тролове на руската пропаганда. Възможно е и да са реални хора Снимка: БГНЕС

Мили приятели, виждам, че много от вас с право се възмущават от разни писания в интернет на глупаци, които завиждат за 40-те лева на бежанците

 Възможно е повечето от тези полезни идиоти да са тролове на руската пропаганда. Възможно е и да са реални хора. Те са кресливи и правят впечатление. Но много повече хора са онези, които помагат. Затова, дайте да си говорим за хората, които всеки ден се опитват да помогнат, да увеличаваме доброто като разказваме за него. Или не доброто, а нормалното. Бих казала, че правителството също заслужава повече подкрепа в тази ситуация, защото прави всичко, което е необходимо - присъедини се към всички санкции. Няма самолети, които да се дадат, нито пък е възможно да се дадат, нека повече да се информираме кое и как е възможно и тогава да дискутираме, че така сега нивото е много "юруш на маслините", пък сме по-интелигентни от това. И още нещо:

В Берлин има също много бежанци, повечето водят със себе си бабите си. Така че не е вярно, че само млади бягат. Бягат много жени с деца, защото трябва само да се доберат до границата с колата, минавайки през своя територия.

Казвам го, защото веднага започнаха припомняния как от Сирия бягали млади мъже. Всъщност и това не е вярно - в бежанските домове може да видите бяха предимно жени с деца. Имаше и голяма група млади мъже, така е, защото Сирия не бе нападната отвън, а Асад водеше и води война срещу собственото си население. Младите мъже трябва да служат в армията и да водят тази война срещу сънародниците си, ако откажат, ги чака затвор. Ако отидат, ислямисти може да убият семействата им. Единственото спасение за тях е цялата рода да им събере парии да ги прати навън.

Бежанците от Африка в Европа също са преобладаващо мъже по различна причина. За да стигнат до нас, те трябва да минат през пустиня или опасни региони. Не е като да не тръгват и жени, но повечето от тях биват продавани в робство, насилвани, загиват. Така че винаги мислете защо виждате това, което виждате - има поредица от събития преди това, която го обяснява.

Капка Тодорова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Петър Даскалов
    От възмущаващите се възмущават само тия, дето живеят охолен живот и нямат никакви финансови проблеми. Дето има една приказка "сития на глатния не вярва". Естествено, че ще се възмущаваме! Деца умират, защото няма пари за лечението им. Възрастни гладуват и мръзнат, за да пестят от ток, защото цял живот са се бъхтили за тая държава и какво получават? Възмущаващите се от възмутените ако имаха повече от 2 мозъчни клетки, щяха да осъзнаят че никой на никого не завижда. Това от което сме възмутени е, че на държавата изобщо не ѝ пука за собствения народ и постоянно повтарят че няма пари, а изведнъж се намират по 40 лева на ДЕН на човек за помощи. Колко от нас дори работят за толкова? Ама нали трябва да се тупаме по гърдите и да претендираме пред останалите, че сме много добри и услужливи. Пълно позьорство, съчетано с невежество и глупост от страна на възмутените от възмущаващите се. Капке, името ти е много точно на мястото - едва ли имаш повече от капка мозък
  • 0
    4
    Василев
    Срам и позор за "възмутените" драскащи коментари !!!От плюскане и алкохол,от чалга и кючек,забравиха за прародителите си какови как са правели в началото на 20-ти век.България тегли големи бежански заеми и приема :българите от Беломорска Тракия и Одринско,арменците бягащи от геноцид и руснаците бягащи от червения терор.Явно тогава не е имало такива идиоти , а доста по състрадателни българи.Факта,че днес в Блгария живеят хиляди техни потомци емного по красноречив ,отколкото простотиите та тая или тоя !
  • 10
    3
    само минавам
    Капчице от такива журналки "берлинчанки," където си живуркат в друг свят,мнение не искаме!На българинът му е втръснало от ръсене на безполезни мозъци като твоя.Всичко ни е на ред,че започваме другите да оправяме.
  • 20
    2
    Който и да е
    1200 лв на месец, а баба ми взима 600 лв. Пенсия
  • 20
    1
    ...
    Човек ако е преебан от собствената си държава няма право дори и дума да обели. Веднага Руски трол и Руска пропаганда. Проклети отпадъци !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари