Кандидатурата на Антон Хекимян е проблемът за сливането на политическа власт и медии

1
Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си!
Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си! Снимка: Иван Червенков / Facebook

Кандидатурата на ГЕРБ е скандал, който хвърля сянка върху журналистиката

Кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ е огромен публичен проблем, който хвърля сянка върху журналистиката в България, коментира в социалните мрежи журналистката Полина Паунова.

"Това момче до онзи ден беше шеф на новините на най-голямата частна, национална телевизия, а днес е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет", пише Паунова. "Подобно действие осветява пряката връзка между бившия премиер, лидер на най-голямата партия в България и човекът, който отговаряше за начина на поднасяне на новините в национален ефир."

Паунова смята, че кандидатурата на Хекимян е "голям медиен скандал", който поставя редица въпроси:

  • Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си интервюта в bTV?
  • Имало ли е ангажименти за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?
  • Имало ли е ангажименти за особено отразяване на ГЕРБ (които сега ще правят кампанията на бившия шеф на новините на bTV)?

Паунова смята, че отговорите на тези въпроси са очевидни, но също така са и лъжливи.

"Кандидатурата на Хекимян е и вид честност - признание за обвързаността", пише Паунова. "Но тя е и предупреждение към повечето партийни симпатизанти - не искайте от журналистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е справедливо да не бъдат критикувани."

Паунова завършва коментара си с призив към колегите журналисти: "Голям срам, колеги. Голям срам."

Кандидатурата на Хекимян е посрещната с критики от различни страни. В социалните мрежи много хора изразиха недоверие към него и неговата способност да бъде независим кмет.

"Явно в ГЕРБ се надяват моделът на кмет-фасада, Община на ръчно управление от Банкя, корупция и некомпетентност, да продължи.", пише "Спаси София" в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    тиквеник
    Ако участва в предизборната кампания в този вид, или look както се казва на чист български, то Антонка Хекимянова ще спечели още на първия тур, всички фенове на ППДБ масово ще гласуват за нея, част от избирателите ще я объркат с Фандъкова, а всички които се чустват истински евроатлатици ще я подкрепят на ниво автоматизъм. Естествено, най-мощната подрепа ще дойде от Урсула и САЩ в лицето Байдън памперса!
  • 1
    1
    daskal
    Мафията в България... Като произнасяте този израз, не забравяйте да прибавите вътре и обслужващите медийни проститутки като това хитро арменче. То така е израснало до шеф в телевизията - други цели и амбиции е нямало.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари