Кандидатстващите за българско гражданство трябва да владеят български език

3
Парламентът прие на първо четене три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство
Парламентът прие на първо четене три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство

Парламентът прие на първо четене три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство

Парламентът прие на първо четене три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство. И трите законопроекта бяха приети без дебати. Вносител на единия от тях е "Възраждане“, а на останалите два ГЕРБ-СДС.

С промените, предлагани от ГЕРБ-СДС, се предвижда чуждестранни граждани, които живеят и работят в България, да не трябва да се отказват от собственото си гражданство, преди да получат българско.

Според вносителите това ще донесе повече спокойствие на чуждестранните граждани и ще спре натискът от режимите в страните им върху тях.

В текстовете на законопроекта на "Възраждане“ се посочва, че всички чужди граждани, кандидатстващи са българско гражданство, трябва задължително да владеят български език. Освен това, ако български гражданин се откаже от своето гражданство, той не може да си го възстанови.

Освен това лицето, кандидатстващо за гражданство, не трябва да е било осъждано или да е представлява опасност за националната сигурност на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    Ivo
    Браво,само така,всички ужбьлгари от Америка,се подредиха за гражданство а пьк ги е срам да бьдат. бьлгари и бьлгарски не знаят!!Срамно е.....
  • 2
    1
    88
    Те нашите индианци не го владеят, ама имат български паспорти, нищо че са от Индия и Пакистан, обаче хора, които искат гражданство ще трябва да го знаят. Странни изисквания!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари