Кънчо Стойчев: Конституцията е най-малкият ни проблем

0
Фактът, че с това се захващат говори за гузна съвет и маневриране, каза социологът
Фактът, че с това се захващат говори за гузна съвет и маневриране, каза социологът Снимка: bTV

Фактът, че с това се захващат говори за гузна съвет и маневриране, каза социологът

България има много проблеми, но конституцията е най най-последният ни проблем. Конституция се променя бавно, внимателно, публично. Конституцията не е ученически бележник и да скъсаш едната страница и да напишеш бележки на другата страница. Не ни е това проблемът и фактът, че се захващат и се опитват да ни убедят, че това е важно, говори за гузна съвет и маневриране“, каза социологът Кънчо Стойчев по bTV.

"Виждам едно неизмеримо щастие. Хората са безкрайно щастливи от това, което се случва, защото рядко се наблюдават подобни лупинги в политиката – две партийни групи се бореха на изборите, след което плеснаха с ръце и се прегърнаха. Няма крокодили вегетарианци, а ние имаме пред себе си едно блато с много крокодили. Не ние проблем правителството, а в парламента и в една безкрайна безпринципност и самозабравяне“, добави Стойчев.

"Щета няма как да няма"

"Щета няма как да няма и за едните, и за другите. Въпросът е какъв ще е мащабът за първата и за втората. Струва ми се, че коалицията ПП-ДБ ще е по-тежко ударена, защото тяхното основание за съществуване беше да се прекрати моделът ГЕРБ, да не се допуска ГЕРБ във властта. При ГЕРБ щетата ще бъде по-малка. Борисов в дните преди изборите даде да се разбере, че се отивам към форма за преговори с ПП-ДБ", каза политологът Димитър Ганев.

Той коментира и конструкцията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ПП и ДБ ясно си дадоха сметка, че ако не стане тази конструкция се отива на нови избори. Новите избори за тях бяха лош сценарии, защото дистанцията им с ГЕРБ щеше да се увеличи, те щяха да са в по-лоша преговорна позиция. ГЕРБ видяха няколко позитива за себе си. Излизат от политическата изолация. ГЕРБ излиза без съществени конкуренти на местните избори“, каза Ганев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари