Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов

1
Според нея промените в Конституцията не са нормални и те са „като кръпка в цялостната картина"
Според нея промените в Конституцията не са нормални и те са „като кръпка в цялостната картина" Снимка: БНР

Според нея промените в Конституцията не са нормални и те са „като кръпка в цялостната картина"

Ясно е, че вотът няма да е по-висок, ще намалее или ще остане като на предходните избори. Точно това се цели. Единственото средство да преборят купения вот е да излязат тези 70% да гласуват.

Това коментира политологът Диана Сивинова в интервю пред БНР.

Всички знаем, че това няма да се случи, защото хората няма как да излязат да гласуват за нещо, което не харесват“, аргументира се тя.

Според нея промените в Конституцията не са нормални и те са „като кръпка в цялостната картина“.

Много неща се оказаха несъобразени и вместо да се изпишат вежди, извадиха очи, и не в полза на тези, които гласуваха тази Конституция, а в тяхна вреда.

Целеше се и се постигна да обезличат политическите субекти, всички са едно и също идват от едно и също място, и са с еднакъв морал. Големият въпрос е, че хората не виждат нищо оптимистично“, смята политологът.

Относно оставането на вътрешния министър Калин Стоянов тя разказа, че вчера го е видяла на протеста с 10 души охрана. „И всячески бива натискан да остане, и той няма нищо против. Вчера бях свидетел, той вървеше с 10 души охрана, едва ли това му харесва, но явно има причина. Борисов твърди, че няма нищо общо с него, Главчев мислил цяла нощ дали да остане и в служебния кабинет. С кого има общо Калин Стоянов?“, риторично пита Диана Сивинова.

И прогнозира, че: Най-вероятно вотът ще бъде фалшифициран и без него. Ако Стоянов беше лош, 9 месеца как работи с Денков?

Поднасят ни нещо, но нямаме цялостната картина и ние трябва да гадаем или да се разколебаем да гласуваме, казвайки си „всички са маскари“ и да си останем вкъщи“, прогнозира политологът.

Грешките на ПП-ДБ тя коментира така:

Допуснаха много грешки назад и сами си казват, че са грешки на растежа, но за съжаление костват съдбата на България. Известна доза наивност има в това и за мен беше непонятно как променят Конституцията и законите с хора, които не желаят нищо да промени и са ги създали тези закони. И те очакват същите тези да гласуват заедно с тях.

Според нея кандидатите за депутати са неравнопоставени, защото едните са действащи депутати, а другите не са в НС.

Щетите са много по-големи и не виждам какви са ползите от тази промяна на Конституцията. В момента, ако не се появят нови играчи, и то не един, а се работи това да не се случи, няма да се промени кардинално картината. Политическата сцена няма да породи нищо ново, освен затвърждаване на досегашните модели. Негласната коалиция между ГЕРБ и ДПС не е толкова доброволна, явно има зависимости“, каза Диана Сивинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ха, ха
    че те имат ли изобщо някакво мислене?!? На кико носът стана две педи от лъжи!
  • 0
    2
    Мнение
    Грешката на ПП-ДБ и лидерите им, че никой от тях няма престъпното мислене и реални институционални възможности за действие, на Борисов и Пеевски. А второто, двете прасета получават от "гласоподавателите."
  • 3
    1
    Аз
    В Конституцията пишеше, че не може да се променя без Велико народно събрание. После я нарушиха и започнаха да я променят. И резултата е видим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари