Димитър Ганев: Оставка на министър-председател означава оставка на цялото правителство

1
Димитър Ганев: Оставка на министър-председател означава оставка на цялото правителство
Димитър Ганев: Оставка на министър-председател означава оставка на цялото правителство Видео: NOVA

Борисов може би ще предложи да имат равно разпределение в Министерския съвет, според политологът

Не е европейска практика да се слагат регулатори в коалиционно предложение. Но това, което ще предложат ГЕРБ като коалиционно споразумение ще изглежда по начина, който сме свикнали да наблюдаваме. Такава ситуация имаше с тройната коалиция, начело със Сергей Станишев. Съответно тежестта на изборите се прехвърля в МС, коментира политологът от агенция „ТрендДимитър Ганев.

Идеята да се смени министър-председателя и да остане кабинета, но не може да има ротация на премиерите. Оставка на министър-председател означава оставка на цялото правителство. Тоест ние със сигурност ще имаме ново правителство”, посочи той.

Резултатите на ГЕРБ и ПП-ДБ бяха сравнително сходни, съответно Борисов може би ще предложи да имат равно разпределение в Министерския съвет, според политологът.

Това, което предложиха ПП-ДБ преди десет дни, то пак е коалиционно споразумение, но името му е меморандум. Всяко едно такова споразумение, което регламентира отношенията между двама партньори, които управляват заедно държава, е коалиционно споразумение”, категорично заяви Ганев пред NOVA.

ПП-ДБ държаха много да няма думата коалиция или коалиционно споразумение, за да оправдаят своето партньорство с ГЕРБ пред своите избиратели. За да кажат: „Ето ние не влизаме в коалиция с ГЕРБ, за които твърдяхме в продължение на година и половина, че никога няма да направим. Просто подкрепяме заедно един кабинет”, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Климент Охридски
    тест: ако в 10килия си преписал 18пъти библията и си забрави през отпуската си от цели 20 дни колко сребърника е изкарвал Авраам от овцете
  • 0
    1
    потагор
    решете задачата: как може токът на едно А домакинство на квадрат да струва половината B от мимималната на квадрат C зна квадрат аплата. Отговорите търсете при академик Радков и старши научен сътрудник Доганов
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари