Канадски депутати отказаха да се закълнат в новия британски крал

0
Ръководителят на "Солидарност с Квебек" нападна "колониалната, архаична и остаряла практика"
Ръководителят на "Солидарност с Квебек" нападна "колониалната, архаична и остаряла практика"

Ръководителят на "Солидарност с Квебек" нападна "колониалната, архаична и остаряла практика"

Единадесет членове на националното събрание на Квебек отказаха да се врекат във вярност на краля на Обединеното кралство Чарлз III, съобщава европейската редакция на Politico, предаде Фокус. 

Ръководителят на ляво ориентираната група "Солидарност с Квебек", Габриел Надо-Дюбоа, нападна "колониалната, архаична и остаряла практика“, която се иска от нея да премине.

Крал Чарлз стана символичен държавен глава на Канада, след като майка му, дългогодишният монарх Елизабет II, почина през септември.

Членовете на националното събрание на Квебек трябва да се закълнат във вярност към монарха, за да заемат местата си в парламента.

Вместо това антимонархистката партия само се закле във вярност към народа на Квебек. Други трима членове на националното събрание, представляващи Партията на Квебек, ще последват примера в петък. Това означава, че те може да не успеят да заседават на следващата сесия на събранието на 29 ноември

Тяхната цел е да разклатят процеса на полагане на клетва и в крайна сметка да направят вярността към короната незадължителна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    Сащническият пак не си е пил хапчетата.
  • -5
    2
    daskal
    Дааа, всички тези предлагаме да се закълнат... ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква
  • -4
    1
    daskal
    Новият британски соросоид=погребален агент на сащ е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари