Камиони са блокирани на Дунав мост 2 от дни

3
Проблемът е възникнал на 5 януари
Проблемът е възникнал на 5 януари Видео: NOVA

Проблемът е възникнал на 5 януари

Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока за Австрия, не могат да минат нашата граница на "Дунав мост II", тъй като не ги пускат. За това алармират от Камарата на автомобилните превозвачи.

Представител на камарата обясни, че проблемът е възникнал на 5 януари. "Колеги от цяла България се обадиха, че са им спрели камионите на границата в цялата страна", заяви Петко Ангелов, цитиран от NOVA.

Служителите на митниците обяснили на шофьорите, че такива нареждания са получили. 24 часа над 100 камиона са стояли блокирани. "Не дадоха да се върнат камионите и прибраха документите на шофьорите на границата", обяснява още той.

Според думите на Ангелов им е било обяснено, че австрийските товари са спрени заради ситуацията, в която се намира България, свързана с шенгенското пространство.

Ситуацията на "Дунав мост II" показва 5-километрова колона от камиони. Натоварените машини се движат, но изключително бавно. "Чакам от приблизително 2 часа. Подготвил съм се за не по-малко от 12 часа. Много е. В четвъртък трябва да разтоваря и няма да успея", каза Иван, шофьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    фена на Путин
    Румънците, колко са силни ! Начукват го на Австрия без им мигне окото. Нямала да ги пускала в шенген ли ? Сега ще я побъркат за отрицателно време. Бойкот на всичко що е Австрийско до дупка. В Билла в Румъния няма хора, масово се теглят депозити от свързани с Австрия банки. Така се прави, с гръбнак, с отпор на унизителните претенции. А у нас е царството на барбароните и безгръбначните същества.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари