Камилският грип пристигна в Европа, възрастен мъж почина в Германия

0
Опасният вирус е регистриран за първи път официално в Европа
Опасният вирус е регистриран за първи път официално в Европа

Камилският грип пристигна в Европа. В Германия е регистриран официално първият смъртен случай на Стария континент от опасния вирус MERS, съобщава немският вестник Augsburger Allgemeine.

Починалият е 65-годишен мъж от областта Северен Рейн - Вестфалия. Според германската медия той е починал още на 6 юни в болница в Долна Саксония от корона вируса, но властите дълго са се чудели дали да огласят случая.

Медиците обяснили пред пресата,че мъжът се е заразил с опасната инфекция през февруари, когато е бил на почивка в Абу Даби. В началото се е смятало, че е излекуван от вируса, но резултатите показали друго.

Камилският грип се смята за Близкоизточен респираторен синдром, но в момента върлува много силно в Далечния изток - най-вече в Южна Корея. Като смъртните случаи наближават 20, а към 150 са заразени с вируса. Първият случай там беше регистриран през май и болестта бързо настъпва.

В Южна Корея е най-голямото регистрирано огнище на камилски грип извън Саудитска Арабия. Всички последни регистрирани заболели са посетили скоро Близкия изток. Хонконг също потвърди официално за заболели, които пък са посетили Сеул.

Заразата заплашва най-вече хората с хронични заболявания или които са тежко болни, затова повечето починали са възрастни. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари