Камен Донев: Всичко започна от Русе

10

Артистът завладя умовете и сърцата на съгражданите си за пореден път

"Благодаря на всички в Русе, всичко започна от тук!". С тези думи Камен Донев завърши представлението си снощи в зала Арена Русе, където публиката стоя на крака и аплодира артиста и екипа му дълго време, видя Dunavmost.

Камен Донев пя, танцува, разсмива и разплаква русенци в продължение на 3 часа.

Спектакълът бе част от специалното турне, посветено на 555-то представление на ЛЕКЦИЯ 1 “ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО” в 5 града.

Кой е Камен Донев?

Камен Иванчев Донев е български актьор, режисьор, драматург и хореограф. Известен е с авторските си моноспектакли „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

Роден е в гр. Русе през 1971 г. Син е на хореографа Иван Донев, създал Фолклорен танцов театър "Найден Киров" - Русе.

Завършва специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев.

Въпреки че е творил в чужбина, в работата си Камен Донев се чувства най-добре в България и не вижда смисъл „да весели чужди хора“. Казва, че има много работа, а „който работи е щастлив, създава нещо, чувства се потребен“. Определя се като „весел човек ..., но това не означава, че съм доволен“.

Смята че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е „влизаш в библиотеката и четеш“. Според Камен иронията е най-висшето чувство на интелектуално удовлетворение.

Той е взривил от смях десетки градове. Единственият артист, препълнил зала 1 на НДК над 30 пъти и изиграл 6 спектакъла пред 12 000 човека в Арена Армеец. Любими реплики от представленията му се носят от уста на уста из цяла България и извън пределите й… като народно творчество. Със своето неповторимо чувство за хумор, той успява да засегне както явления, за които можем да се гордеем като българи, така и проблеми, засягащи всички слоеве на обществото ни.

Безспорно най-високото постижение, което достига досега е моноспектакълът "Възгледите на един учител за народното творчество". От премиерата, която се състоя на 16 октомври 2007 година до днес, спектакълът в момента се играе за 555-и път.

Най-голямото признание за представлението са неговите 330 000 зрители - постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Спокоен
    Ами, не е моя актьор. Нека твори, нека пълни зали, ако щете нека печели /всички за това работим/, но плоско предадените послания, двумерната ирония и сарказъм ... бе, не са в моите хоризонти. Не изключвам да е доста по-интелигентен от колкото играе, но просто да се съобразява с таргета. В такива времена живеем.
  • 11
    6
    Божо
    Надарен и широко спектърен артист и човек! Докосна сърцата на публиката! Нека е здрав и да продължава да ни радва!
  • -9
    5
    До редакцията
    Нещо редактора ви е сбъркан, ако бащиното име на Камен Донев е Иванчев, то тогава няма как баща му да е Иван. А той беше именно Иван, освен по паспорт да е Иванчо, но като виден комунистически функционер да се е преименувал.
  • -23
    4
    ХоджатаM
    Малко комунистическо отроче,тъпо и мързеливо,повтарящо заучени фрази ,като ученик коронния му номер беше да си бърка в носа и да си яде сополите,а защо е учил а не е ходил в казарма сами се сещайте
  • 6
    3
    Нешка няма грешка
    А защо Камено избяга от Русе с 200 км/час?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари