Камен Донев празнува 53-ти рожден ден

5
Творецът ще даде на русенци "рецепта срещу простотията" на 11 май
Творецът ще даде на русенци "рецепта срещу простотията" на 11 май Снимка: Facebook

Творецът ще даде на русенци "рецепта срещу простотията" на 11 май

Камен Иванчев Донев е български актьор, режисьор, драматург и хореограф. Известен е с авторските си моноспектакли "Възгледите на един учител за народното творчество", "Възгледите на един учител за всеобщата просвета“, "Възгледите на един учител за силата на словото" и "За сватбите".

Камен Донев е роден на 15 април 1971 г. в Русе. Неговият баща - Иван Донев е основател на ансамбъл "Найден Киров", прославил България навсякъде по света и превърнал се в емблема на дунавския град.

И тази година творецът ще посрещне рождения си ден на сцената. Той е на турне и навръх личния си празник ще бъде във Варна, където ще изнесе "Лекция N2 - За всеобщата просвета" и ще даде на публиката "рецепта срещу простотията".

В Русе Донев ще се изяви на 11 май в зала на Арена от 19:00 часа до 21:30 часа, където съгражданите му ще го очакват с нетърпение.

"Лекция N2 - За всеобщата просвета"

Втората лекция построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана, постановката е двучасов, бихме казали, полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

- Как да обичаме Бога, отче?
- Като обичаме хората.
- А как да обичаме хората?
- Като се опитваме да ги вкараме в правия път.
- Кой е правият път, отче?
- Стръмният, чедо, стръмният!

"Капитан Михалис" от Никос Казандзакис

Екипът на Dunavmost желае на Камен Донев лични успехи и творческа муза, за да продължи да радва публиката!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    иванова
    Откъде измислихте името на майка му? Не мисля , да си е сменяла името впоследните години , Проверете Мисля името й беше РУМЯНА или греша
  • -4
    4
    Иванчо Донев
    Комунистическо отроче,когато обикновените момчета бяха в казармата това глезено лайно връзкарче се скатаваше
  • -1
    3
    Русенец
    Много се е отлепил от земята-а залите му са празни, поизчерпал се е.
  • 12
    2
    Erina
    Да е жив , здрав и щастлив Камен Донев ! И все така да твори и да ни радва 🥰❤️❤️❤️ Днес 15 Април , Честит Рожден Ден !!! 💝💝💝💝💝🥂🥂🥂
  • 1
    1
    Де да знам
    Прекалено надценен. Колебанията в морално-етичната поколенческа история не коментирам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари