Камъни за Брюксел

0
Русенци изпратиха колет с мостра от вложените строителни материали на президента на европейската комисия Жан-Клод Юнкер
Русенци изпратиха колет с мостра от вложените строителни материали на президента на европейската комисия Жан-Клод Юнкер Видео: КИС 13

ОЛАФ може да провери изпълнението на реконструкцията на булевард „Тутракан“ в Русе. Днес от гражданско движение „Бъдеще за Русе“ изпратиха колет с мостра от вложените строителни материали на президента на европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Бойко Никифоров твърди, че се е консултирал със специалисти, според които в изграждането на булеварда са използвани бели камъни от времето на Тодор Живков.

Откакто са отпаднали държавните стандарти, не се издавали документи за качество на материалите, твърди Бойко Никифоров. Всеки сам си издавал сертификати, а контролните органи извършвали проверка само ако бъдели сезирани. Затова от Бъдеще за Русе отишли няколко пъти на място да се уверят какви материали се използват за реконструкцията на булеварда.

От общината в Русе пък сезираха главния прокурор и ДАНС да извършат проверка на Бойко Никифоров за поставяне под съмнение на качественото изпълнение на проекта и опит за дискредитиране на общината като коректен бенефициент по проекти с европейско финансиране.

От общината искат проверката да установи също дали е имало кражба на материали от строителната площадка.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари