Калин Стоянов поиска оставки в МВР - Стара Загора

0
Поводът е инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители
Поводът е инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители Снимка: БГНЕС

Поводът е инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители

Министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха днес, 05 януари, извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната.

Поводът беше инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители, уточниха от вътрешното министерство.

Министър Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР - Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол.

Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Не, че нещо
    Ще съм силно изненадан и озадачен ако няма доживотни присъди. Убийство на инвалид по особено жесток начин и при утежняващи обсоятелства, от правоимащи лица.
  • 0
    2
    а сега де?!?
    Вещите лица нямат право да разпространяват информацията за обстоятелствата, фактите и документите, които са им станали известни в хода на съдебната експертиза при досъдебно производство. Това припомниха от пловдивската болница "Свети Георги", откъдето са съдебните медици, които изготвят експертизата по случая със загиналия в гонка с полицията Пламен Пенев от Стара Загора, съобщи БНР. По-рано в медиите бе обявено, че според аутопсията Пенев е починал от задушаване. От болницата отказват да потвърдят това.
  • 5
    1
    Калинка,
    Първи ТИ трябва да си подадеш оставката, а за ония озверелите УБИЙЦИ – ефективни 25-годишни присъди ЗАТВОР!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари