Дъщерите на Пламен Пенев подозират личен мотив в действията на полицаите

1
Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза
Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза Снимка: bTV

Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза

Двама висши служители на МВР са уволнени заради случая с гонката, при която почина 58- годишен мъж. Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза, информира bTV от свои източници.

Полицията напускат: заместник-директора на полицията в Стара Загора Пламен Петков и началника на охранителна полиция Илиян Илиев.

След 4-часово заседание полицаите от Стара Загора не излязоха от главния вход на вътрешното министерство, а колата на Стара Загора си тръгна от гаража на МВР.

Според близките на починалия 58-годишен мъж истината ще излезе, когато бъдат събрани всички доказателства.

За нас действията на полицаите в онази въпрос на вечер след подаването на сигнала - засилват нашите притеснения за личен мотив“, каза Борислава Пенева, дъщеря на Пенев.

Всички събрани доказателства от нас, които са по случая, ще бъдат предадени на следователите“, заяви Ивелина Пенева, дъщеря на загиналия.

Адвокатът на семейството обясни, че не е запознат с експертизата, макар и неокончателна, защото законът у нас не го позволява.

Няма и как да ги видим. По принцип нашият наказателен процес е създаден така, че пострадалите от престъплението имат възможност да се запознаят с доказателствата едва когато досъдебното производство приключи. Практиката в МВР е такава, че когато има образувано досъдебно производство, обикновено служителя срещу когото е образувано, той е уволнен на основание на нарушаване на етичния кодекс, довело до уронване престижа на министерството“, каза адвокатът на семейството на Пенев – Емануил Йорданов.

Според Йорданов, който е бил министър на вътрешните работи, е наложително да се акцентира върху подготовката на полицаите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    17
    Дрън,дрън до 11
    Ако 5 полицая не могат да сложат едни белезници на старец, който впрочем е доста нисичък и слаб, без да го убият ... да ти еба и полицията. Акцентира се, че бил шампион по борба. Кога? Преди 40 години!
  • 6
    16
    до 3
    Отвсякъде лъхаш на ченге (най-малкото имаш такъв близък), та сигурно ще е напразно, но не пречи да опитам малко да те ограмотя. Цитираният от теб чл. 5 от Закона за МВР означава точно обратното на това, което си мислиш. Ще рече, че ако Пенев беше убил полицай, щеше да бъде съден по-строго отколкото ако беше убил обикновен гражданин. По никакъв начин този член от закона не дава привилегия на полицаите да трепят хора.
  • -4
    15
    до 14
    Сърдечно благодаря, жив и здрав да си!:)
  • 4
    14
    12 до 13
    Благодаря, ще последвам съвета ти. Пожелавам ти успех!
  • -5
    13
    до 12
    Виждам, че освен с буквичките, не можеш да се ориентираш и с числата.:) Защо не отидеш да хапнеш и след това да си подремнеш пред тАлАвизора?:) ...Този град се напълни с идиоти, нищо лично!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари