Какво видях на тези избори

0
Най-важното: има достатъчен брой страхотни хора, за да може в тази държава да се случат фантастични неща
Най-важното: има достатъчен брой страхотни хора, за да може в тази държава да се случат фантастични неща Снимка: Фейсбук

За пръв път участвам в избори. И съм нетърпелив да ви споделя мои впечатления и прочити, моят разказ за това, което усетих, видях и поне донякъде разбрах

ЗАЩО СОЦИОЛОГИЯТА НЕ БЕШЕ ТОЧНА?

Най-вече заради това, че сме на 111-то място по свобода на словото. Дългото затваряне на очите ни е довело и до запушване на устите ни, голяма част от нас се притесняват да споделят откровено политическите си възгледи и изборните си намерения. Последствията от този медиен затвор, в който се намираме, са по-тежки, отколкото предполагаме. И ще отнеме време да се върнем към свободното говорене и споделяне.

НОВА КЛАСА.

Има едни хора, които са прогресирали "въпреки". Въпреки Борисов, въпреки средата, въпреки ГЕРБ и въпреки страшни тъпотии като наредба "Н-18". Тези хора нямат нищо общо с онези, които "усвояват", нито пък с онези, които са се наредили на опашката за крадене на фондове.

Това са хората, които нито за момент не са изпуснали инициативата върху собствения си живот. Това са хората, които са градили и развивали. Развивали са уменията си, развивали са талантите си, развивали са малки и големи компании, развивали са други хора, бачкали са здраво и са блъскали нечовешки. Въпреки.

Тези хора са много повече, отколкото си мислим. И тъй като са се научили да се справят сами в живота, тези хора са изключително емпатични.

Абсолютно убеден съм, че те ще бъдат не просто в основата на новата икономика, но и в основата на новото ни гражданско общество.

Защото това са хора с огромен човешки капитал и със здравословен икономически капитал.

Тези хора все още са най-вече в София, но след пандемията ще видите, че това ще се случи и в провинцията.

НОВИ ПРЕДСТАВИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ.

В обществото ни има много лицемерие и това започва да ни уморява. Ние имаме отчайваща нужда от честност и съм сигурен, че любезно, но твърдо ще започнем да си казваме истината в очите. Защото лицемерието е черта на некадърните тъпаци, а ние не сме такива хора.

Знам, че този пост приключва неочаквано, ама пиша АААААДСКИ ДЪЛГО. И съм решил да споделям впечатленията си на части. Така че, тепърва ще споделям впечатления.

Най-важното: има достатъчен брой страхотни хора, за да може в тази държава да се случат фантастични неща.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари