Какво трябва да знаеш преди да станеш блондинка?

0
Ще дадем няколко съвета на всяко момиче, което е решило да се сдобие със златисти коси
Ще дадем няколко съвета на всяко момиче, което е решило да се сдобие със златисти коси

Да си блондинка изглежда изключително лесно, но това не е съвсем така. Ще дадем няколко съвета на всяко момиче, което е решило да се сдобие със златисти коси.

От първия път няма да постигнеш желания цвят и трябва да опиташ няколко пъти. Първо трябва да знаеш какъв нюанс на русото искаш, ако имаш снимка на знаменитост със същия цвят можеш да я покажеш на фризьора си, за да го ориентираш по-лесно.

Резултатът поне при първото боядисване е твърде зависим от основния ти цвят. Представи си, че скалата на цветовете е от 1 до 12, като започваш от най-тъмно черното и постепенно стигаш до най-светло русото. Ще отнеме време да преминеш през всички степени, ако твоя естествен цвят е в първата половина на скалата.

Може да се наложи да смениш любимия си шампоан и балсам. Русото изисква прилагането на повече амоняк и избелващи агенти. Това променя и състоянието на косата, съответно ще се наложи да ползваш по-щадяща козметика и повече балсами и възстановяващи маски. Най-добре избери продукти от органичен произход.

Малко проучване сред твоите приятелки блондинки ще улесни избора ти на стилист. Фризьорът трябва да е с повечко опит в изрусяването, за да се справи добре с косата ти и да няма неприятни изненади в края. Ако в салона забележиш евтини продукти със съмнително качество, по-добре си запиши час при друг стилист.

Новият цвят на косата променя визията, така че може да се наложи да смениш обичайния си грим. Червилото и сенките на очите са най-честия обект на промени, може да се посъветваш за точната комбинация направо във фризьорския салон или в добър магазин за козметика при опитен гримьор.

Помоли фризьора да използва фиксатор, след като те е изрусил. Това е продукт, който не съдържа кислородна вода и спомага за постигането на точния рус нюанс, освен това гарантира блясък на косата за няколко седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари