Какво стана с къщурката на Горанов за милионче, че ми е едно тревожно?

1

Ден за размисъл е и си спомним за лафчето на Мечо Пух : Понякога седя и си мисля..., а понякога просто си седя.

И тъй седя си аз, но и се опитвам да мисля, че нещо ми е едно тревожно, едно фатално, защото си мисля за партньора по кафе на Пеевски Владислав Горанов ...

Пеевски нещо зачезна и дори по изборите го нямаше, а Горанов дали съзнава, че идва нещо фатално и зимно, а къщурката му може да не е още готова, ако получава още ония 2 000 лв. на месец ... Мъка, мъка ... Човекът си има семейство, а това е скъпо удоволствие, макар че ...

През 2014 година, беше депутат в 42-то Народно събрание и няколко месеца преди да бъде назначен за министър на финансите, обявява, че напуска политиката, поради „невъзможността да се развива пълноценно“. По думите на Бойко Борисов, Горанов заявил, че неговите колеги станали милионери, а той седи „в тази зала за 2000 лева“.

А и история и стаж има и при Иван Костов, царя и тройната коалиция, защото от 1998 до 2001 г. е специалист Извънбюджетни сметки и фондове, експерт и директор на дирекция „Финансова политика" към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа.

През 2001 г. заема длъжността главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове" към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 г. е началник на отдел „Социални разходи" към Министерството на финансите, Управление на публичните финанси.

Миличкият чиновник Горанов едва ли ще има вина за „прекрасните“ далавери на Костов, Симеон, Доган, Станишев и обръчи, които дадоха такова „богатство“ на обикновените българи, че уж се наложи новият му патрон Бойко да ги сваля от власт, за да се пребори с корупция, дълг, еврофондове, престъпност и други имагинерни величини до признатото от Горанов през 2014 г. положение, че „неговите колеги станали милионери, а той седи „в тази зала за 2000 лева“ ?!

Горанов стана министър и сега явно на светло и на още по-сиво светло взима в пъти над онези 2000 лева – срам за всеки български пенсионер ...

Преди година стана ясно от разни публикации в нета, че любимият министър на премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски - Владислав Горанов скоро ще е горд собственик на частна резиденция. Усилни строителни действия кипят на обекта, който трябва да бъде покрит преди да завали сняг, информира frognews.bg преди година.

Националният обект, какъвто е по мащаби замъкът от бетон и дърво, се намира в елитната вилна зона край София "Ярема". Това съобщиха за Фрог нюз комшии на обекта, които са сащисани от колосалните размери на строежа. Първо мислехме, че ще се вдига резиденция, но охраната сподели, че министър Горанов вдига къща. Имотът ще струва между 1-1,5 млн лв, смятат брокери на недвижими имоти, които помолихме за експертна оценка.  Обзавеждането можело да вдигне цената още. До имота на министъра със същото темпо и размах се строи и друга огромна сграда. Не успяхме да узнаем чия собственост е, но строители твърдят, че е на близък на Горанов. 

Изсечени са десетки дървета, разкопан е огромен терен от Витоша, за да се издигнат въпросните култови сгради. Култови, защото напомнят за мащабите от времето на култа към личността в СССР и първите години след победата на социализма в България. 

Много е вероятно грандоманския строеж да не се води на името на Владислав Горанов, а на негов близък или фирма. Със сигурност обаче е негов, защото идва да контролира обекта и се кара ако нещо не му харесва, категорични са съседи и охранители. 

Строителството продължава с пълна сила. Колко декара Витошка гора е изсечена - знаят само строителите и министър Горанов.

Оценката на премиера за министър Владислав Горанов чухме в петък сутринта по Нова телевизия. Г-н Борисов заяви че е много доволен от работата на Горанов. Сигурно. Само много способен човек може да съчетае многобройните служебни задължения, строителството на уютно семейно гнездо в планината и преследване на недоволните от модела #Кой. Неслучайно и Пеевски толкова го харесва...

Пусти мисли ... Как да не мислиш на прага на зимата за хора, които работели за интереса на гражданите ?! 

А знаете ли им имената на тези граждани за европейско развитие ?

Помислете и за тях, че с 2000 лева на месец и на прага на оставката се живее трудно, фатално бих казал като си мисля днес ...

Източник: Бургас Под Лупа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари