Какво ще стане, ако падне Цацаров?

0
Хегемонията на мафията върху властта в държавата ще бъде разбита
Хегемонията на мафията върху властта в държавата ще бъде разбита Снимка: БГНЕС

"Често задаван въпрос. И отговора е - Ще падне Цацаров! От върха на прокуратурата и съдебната система ще бъде отстранен човека, който заради личните си зависимости постави в подчинение на мафията цялата съдебна власт. Хегемонията на мафията върху властта в държавата ще бъде разбита. А ако гражданското общество имаме силата да постигнем това, то ще имаме и силата да не позволим на Борисов и Пеевски да си изберат нова марионетка.

Това ще отпуши съдебната система и ще разклати партийното статукво. Лавината ще тръгне. Освободим ли съдебната система от прегръдката на "дебелите", тя след това ще разчисти политическото блато от корумпираните и продажниците. Разбира се, нужни са и конкретни реформи и законодателни и конституционни промени, но в началото е нужен пробив, който да катализира и направи възможни тези процеси. Помним думите "Съдебната реформа ще стигне до там, докъдето Цацаров позволи". А той позволява това, което началниците му наредят и което е в техен интерес, а не в интерес на народа.

Затова трябва да си отиде. Защото без справедливост и правосъдие няма държава, има територия подвластна на интересите и законите на мафията. И за да покажем, че гражданското общество е будно и живо и може да се изправи срещу "дебелите" и да печели тези битки. Това ще е силен знак към цялото общество и ще събуди заспалите и върне надеждата у отчаяните. Можем да го направим. Можем да се преборим и да си върнем държавата и свободата.
БОЕЦ водим тази битка!"

Автор: Георги Борисов Георгиев, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари