Какво ще е времето на първия учебен ден?

0
Седмицата започна с летни температури, но в средата се завръщат гръмотевичните бури
Седмицата започна с летни температури, но в средата се завръщат гръмотевичните бури

Температурите ще са летни, но около и след обяд очакваме валежи и първите за септември гръмотевични бури

Седмицата започна с летни температури, но в средата се завръщат гръмотевичните бури. Съществува и риск от дребна градушка и внезапни силни пориви на вятъра.

Високите температури в региона ни идват с пренос на по-топла въздушна маса от Северна Африка, която ще определя и дневния ход на градусите в България и на Балканите. Рано сутрин ще е хладно, но следобедните часове - горещо. Валежи ще са малко вероятни, поне до 15 септември, освен на изолирани места в Рило-Родопския масив. Температурите на въздуха ще са в широки граници от 26 до 32 градуса, а на морската вода – около 23 градуса. По-високи остават градусите по крайбрежната ивица на река Дунав, предаде Meteo Balkans.

Първият учебен ден идва с летни температури, но и нестабилна атмосфера. Около и след обяд ще се образуват и първите за септември гръмотевични бури, като по-значителни ще са валежите в Централна и Източна България. Остава висок рискът и от градушки.

Седмицата ще завърши с преминаването на студен атмосферен фронт. Вятърът от северозапад ще се усили, а температури ще се понижат.

Следващата седмица ще започне с по-чести валежи и есенни температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук