Какво се случва в диференциала?

0
Компания за тунинг на дизелови автомобили засне клип в отговор на този въпрос
Компания за тунинг на дизелови автомобили засне клип в отговор на този въпрос Видео: Banks Power

Една от най-популярните модификации, на които американците подлагат пикапите си, е монтажът на различни капаци на диференциалите.

Целта е оптимизиране на смазването на зъбните колела, лагерите и други компоненти в конструкцията на механизма, който разпределя въртящия момент между задвижващите колела.

Дали от подобни подобрения има действителна полза е въпрос, чийто отговор вълнува малко европейци. В търсенето му обаче американската компания за тунинг на дизелови автомобили Banks Power е заснела видео, което би било интересно за всеки с интерес към механиката.

За да онагледят движението на маслото в камерата на диференциала, от Banks Power сменят капака му с прозрачен. Така става ясно, че смазката не се плиска хаотично вътре, а струята се насочва към зоните, подложени на най-високи натоварвания и триене.

Повишеното равнище на маслото при работа пък се дължи на аерирането, което възниква въпреки добавените вещества против разпенване. То не само влошава смазочните качества, а и скъсява живота на маслото заради оксидацията.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари