Какво се случва с тялото, ако спрем да вечеряме

0
Нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако пристигнете на вечеря много гладни, това е така, защото със сигурност през деня не сте яли достатъчно
Нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако пристигнете на вечеря много гладни, това е така, защото със сигурност през деня не сте яли достатъчно Снимка: iStock

Всички сме чували, че най-важното хранене за деня е закуската, но какво ще кажете за вечерята?

Смята се, че за да отслабнете е по-добре да не ядете вечеря, затова бих искала да ви разкажа за важността на тази храна в здравословната диета и как тя е свързана със загуба на тегло, пише Мариана Рамирес Ернандес в  wbg.waykun.com

Вечерята, като останалите ястия, е необходима за нашите добра храносмилателна и метаболитна функция тъй като когато спрем да ядем за много часове, метаболизмът ни работи по-бавно и е по-лесно да има съхранение на мазнини като защита. От друга страна, трябва да обмислим дейностите на всеки човек, за да избегнем ексцесии по време на него. Значи ако сме много по-малко активни през нощта, се препоръчва да ядем леко и на малки порции, но ако, напротив, ние все още са активни тогава може да бъде малко по-обилно храненето, но без да се стига до излишъците, които улесняват натрупването на мазнини през нощта.

Нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако пристигнете на вечеря много гладни, това е така, защото със сигурност през деня не сте яли достатъчно, за да задоволите вашите изисквания, така че ако се случи нещо подобно, уверете се, че ядете на всеки три до четири часа през деня, като правите малки закуски между силните ястия и по този начин избягвате да искате да ядете всичко през нощта.

Най-препоръчително е да се включи храна с:

Протеин. Протеиновите храни причиняват по-голяма ситост от храните, богати на въглехидрати (захари), например:

  • Риба тон
  • Пиле
  • Рибна пържола
  • Белтъци
  • Сирене Панела
  • Извара
  • Обезмаслено мляко (леко)
  • гръцко кисело мляко

Фибри. Фибрите помагат на храносмилането, така че ще избегнете тежестта преди лягане, а също така ще ви помогнат да се чувствате по-доволни. Отличен избор на източници на фибри са зеленчуците, тъй като в сравнение с плодовете или зърнените храни те съдържат по-малко въглехидрати и захари.

Съвети за правилна вечеря:

  1. Винаги избирайте да вечеряте на масата, а не в леглото или в хола или където и да е различно от посоченото.
  2. Избягвайте да вечеряте с включен телевизор, който благоприятства храненето на по-големи порции и което обуславя мозъка ви да яде, докато сте пред телевизионния екран.
  3. Вечерята е отлична възможност да прекарате време със семейството си, така че се насладете на този момент.
  4. Вечеряйте поне два часа преди лягане, за да "изгорите" колкото се може повече калории.
  5. Дъвчете добре храната за по-добро храносмилане.
  6. Ако решите да имате някакъв вид месо за вечеря, предпочитайте постно, тоест онези, които съдържат по-малко количество мазнини като пилешки гърди вместо бедро или бут, тъй като мазнините се усвояват по-дълго и излишъкът може да причини дискомфорт, тежест или до рефлукс.
  7. Можете да включите напитка като чай или кафе, без да добавяте захар, или да подсладите със заместители на захарта.

Не забравяйте, че ако искате да отслабнете или просто да се храните правилно, никога не омаловажавайте вечерята или друго хранене, така се поддържа активен метаболизъм.  И ви помага да имате необходимите хранителни вещества за правилното функциониране и да се чувствате по-малко гладни през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари