Какво решиха общинските съветници за маломерните паралелки в Русенско?

1
Извънредно заседание на Общински съвет - Русе
Извънредно заседание на Общински съвет - Русе Видео: Общински съвет - Русе

Съветниците се отказаха от хонорарите си за днешната сесия в полза на учениците от трите училища

С 30 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“, на извънредна сесия днес, свикана след настояване на ПП ГЕРБ, бе решен проблемът с маломерните паралелки в училищата от три малки населени места, а именно Тетово, Ново село и Семерджиево.

Припомняме, че водачът на листата на ПП ГЕРБ за общински съветници Алисе Муртезова алармира, че десетки ученици в момента се обучават незаконосъобразно, тъй като Община Русе е проспала обособяването на маломерни паралелки.

По думите ѝ, общински служители са проспали или недочели Наредбата за финансиране на институциите в предучилищното и училищното образование, като администрацията не е предложила на Общинския съвет да гласува съществуването на паралелките с по-малко от 10 ученици в ОУ "Отец Паисий" - с. Тетово, ОУ "Георги Стайков Раковски" - с. Ново село, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Семерджиево.

На сесията днес Владислав Атанасов от ГЕРБ предложи да се приеме решение, чрез което се осигуряват допълнителни средства за паралелки с по-малко от 10 ученици в размер на 25 на 100 от стандарта за ученик за разликата между норматива за минимален брой съгласно Приложение № 7 от Наредба за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищно образование и действителния брой на учениците за учебната 2023/2024 година в следните неспециализирани училища:

ОУ „Отец Паисий” - с. Тетово, ОУ „Г. С. Раковски” - с. Ново село и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - с. Семерджиево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    русенец
    Опитвам се да си спомня кой беше Георги СтАйков Раковски.
  • 0
    1
    ГАЦО
    Ас препълнените паралелки в Л.Каравелов от даголапите и средната кула какво ще става
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари