Здравните власти изпратиха инструкции до училищата в страната

0
Паралелки в Пловдив преминаха в дистанционна форма на обучение
Паралелки в Пловдив преминаха в дистанционна форма на обучение Видео: bTV

Паралелки в Пловдив преминаха в дистанционна форма на обучение

Ръст на случаите на заразени с коронавирус показват данните на Единния информационен портал. Само през последното денонощие новите случаи са над 260.

Общо заразените от началото на седмицата са над 1300 души. Тези, които са преборили болестта пък са 780.

Най-много случаи на заразени през последната седмица има в столицата - 341. След нея се нарежда Пловдив - с над 100, последван от Бургас и Варна.

РЗИ изпрати инструкции до училищата в страната какво да се прави с цел превенция на грип и коронавирус, предава bTV.

Четири паралелки в четири училища в Пловдив преминаха в дистанционна форма на обучение заради случаи на ковид 19. Едно от тях е Професионалната гимназия по архитектура, където има един заболял ученик от осми клас.

От здравната инспекция казват, че няма епидемична обстановка. На ден в града средно случаите са около 20.

Решението учениците да учат онлайн се взима заради Закона за здравето, който не е променен от времето, когато страната беше в извънредно положение, допълват още от здравната инспекция. В училищата, където има случаи на коронавирус е засилена дезинфекцията. Няма изискване децата да са с маски.

А в София имаше опашки от чакащи пред ваксинационните кабинети на РЗИ - София. Заради многото желаещи там вече има три кабинета за ваксини. За 10 дни са поставени близо 2 хиляди ваксини срещу коронавирус. Екипи на Спешната помощ вече посещават и домовете на трудноподвижни хора, желаещи имунизация, като изявилите желание са 47.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Хм,
    Как пък не се намериха едни загрижени татковци, да ви хванат, па да ви натрошат кокалите и главите прости, та да видите останал ли е още ковид и има ли причина за неприсъствието ви в училищата?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари