Какво представляват VRLA акумулаторите?

0
Специалистите предупреждават да не се насочвате към втора ръка устройство поради изчерпан капацитет на батерията
Специалистите предупреждават да не се насочвате към втора ръка устройство поради изчерпан капацитет на батерията

Електрическите средства и уреди се превърнаха в неотлъчна част от ежедневието. Повечето вещи, използващи се при работа или развлекателна дейност изискват захранване от ток, дори и независимо. С притежаването на подобни средства, трябва да сте наясно освен с употребата им, така и с редовното им обслужване. Експертите от Maxcar препоръчват да се преглежда състоянието на батериите редовно поради различни причини. Амперажът е от голямо значение, когато желаете да добавите към скутера или количката на детето ви някоя нова екстра, изискваща допълнителен волтаж, твърдят специалистите от Maxcar.

От какво са изработени vrla акумулаторите?

Необходимо е да сте запознати със състава, когато се наложи да избирате акумулатор за уреда или пособието, което ще използвате. Служат за подаване на електрическа енергия с помощта на електрохимични противодействия. Съдържат външна кутия, изработена от специализиран материал, както и вътрешна част, където електрическия обмен се извършва при закрепване към уреда и има клапа, която предпазва от натоварване. Затворени са изцяло, но външната част има положителна и отрицателна захватка, към която се свързват. От Maxcar съветват да прикрепяте устройството с уреда в указаната последователност.

Видове vrla устройства за автомобили

VRLA акумулатори може да намерите в много онлайн магазини за авточасти. Експертите от Maxcar ги класифицират на следните видове:

  • никел-мелтахидни — използват се при почти всички електроуреди на батерии;

  • оловно-киселинни — имат дълга продължителност и се прилагат за автомобили, яхти и други превозни средства;

  • литиево-йонни — могат да се презареждат и използват при мобилни устройства;

  • литиево-полимерни — с висок коефициент на издръжливост.

Специалистите от Maxcar предупреждават да не се насочвате към втора ръка устройство поради изчерпан капацитет на батерията.

Какви модели да изберем?

Експертите от Maxcar съветват да гледате капацитета, напрежението и волтажа, когато е необходимо да подмените вашата батерия. Могат да се поставят вертикално или хоризонтално, в зависимост от разположението им в превозното средство. При експлоатацията на машината ви, обърнете внимание на продължителността им, понеже повечето vrla акумулатори имат живот на употреба до 5 години. Употребата е препоръчително да е съобразена с условията, изискванията и нормите от производителя, указани в упътването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Ганджата
    Статията е написана под въздействие на опиати може би ? Пълна с правописни грешки и чисти измислици . Никел-метахидни , какво е туй чудо ? Химиците и физиците са открили нов тип батерии ? Липо батериите били за еднократна употреба ? Пък аз си ги презареждам ...ще трябва да спра ,
  • 8
    3
    Ватаж
    Марк Твен е казал: " По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да опровергаеш всякакви съмнения". Към този, който е писал статията: Не пишете, не опровергавайте съмнения.
  • 8
    2
    що за глупости?!?
    батерията има напрежение и капацитет, не волтаж и ампераж! литиево полимерните били за еднократна употреба?!? абе кой идиот е писал това?!?
  • 9
    1
    Ватаж
    "Волтаж" и "Ампераж". Основни единици в системата SI. Смешно или тъжно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари