Какво откри Инспекцията по труда относно строежа на Спортната зала

0
Какво откри Инспекцията по труда относно строежа на Спортната зала
Снимка: Бряг

През март са започнали усилени проверки в строителството, съобщи днес главен инспектор от Дирекция „Инспекция по труда“ Светлана Лазарова.

Вече са проверени фирмите, които работят по изграждането на Спортната зала до Кръговото кръстовище. Констатирани са нарушения свързани с необезопасеност на контурите на плочите и технологични отвори, създаващи риск от падане от височина.

Установено са и недостатъчни мерки по обезопасяването на строителството на няколко жилищни сгради. В една строителна фирма е станало ясно, че се бави заплащането на трудовите възнаграждения с 1 месец.

От кметовете на населени места пък се изисква информация за реконструкция на водопроводната мрежа.

През март са установени и две лица, които работят без трудов договор – на „Американското пазарче“ в Русе и в Борово.

Сходни два случая има и през февруари в Бяла.

За втория месец от годината Светлана Лазарова отчете, че инспекторите по труда са направили 153 проверки. При 4 от тях са се наложили контролни измервания във връзка със сигнали за температури под санитарно-хигиенните норми. Само в един от случаите обаче е имало нарушение.

Инспекторите от ДИТ-Русе са съставили 42 акта през февруари. В едно предприятие, в което работят 100 души, е дадено предписание за специален режим. Оказало се, че обектът работи като производствен цех без необходимата за целта документация.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари