Какво никога не бива да правим на гладно?

0
Някои неща са напълно противопоказни на гладен стомах
Някои неща са напълно противопоказни на гладен стомах

Липсата на „гориво“ в тялото може да доведе до доста непредвидени неприятни ситуации.

Не става дума за това дали сте се подложили на диета, а изобщо за случаите, в които правите неща на празен стомах… прегладнели. Това не само афектира функционирането на тялото, а и на мозъка. И за да не се стига до конфликти и необмислени решения, имайте предвид следните неща, които е по-добре да не правите, когато не сте хапвали нищо от известно време:

1. Не взимайте силни лекарства

Като цяло не трябва да взимате никакви лекарства на гладно, тъй като те дразнят стомаха и могат да образуват киселини и други нежелани реакции. Витамините и добавките до голяма степен са позволени и все пак, ако приемате нещо допълнително, консултирайте се със специалист преди това.

2. Не лягайте да спите на гладно

Със сигурност сте чували, че трябва да хапвате най-късно 2-3 часа преди сън. И това е така, защото когато сте в покой, храносмилателните процеси са забавени и така ограничавате дейността на храносмилателната система, което води до дискомфорт и тежест. Заспиването на гладно обаче също е грешен подход! Не само, че ще ви е трудно, но и вероятно ще спите неспокойно и ще се събудите след 3-4 часа тотално прегладнели, което ще наруши като цяло ритъма ви на почивка.

3. Не консумирайте алкохол на гладно

От една страна ще се напиете бързо, от друга ще ви стане лошо и ще афектирате и натоварите допълнително черния дроб, сърцето, бъбреците и стомаха.

4. Не вземайте решения на гладно

Гладът е свързан с определени хормони. Когато количеството им се промени в тялото се получава дисбаланс, вие сте изнервени, припрени и много крайни. Тогава не мислите „трезво“ и невинаги взимате най-правилното и обективно решение.

5. Не правете интензивни тренировки

Тренирането на гладно се отразява не само на изпълнението на упражненията, а и на здравето ви. Може дори да припаднете, ако се претоварите, а не сте дали енергия на тялото. По-добре хапнете банан или някакво малко протеиново барче преди тренировка.

6. Не спорете

Влизането в спор на гладно е като да натискате копчето за детониране на бомба! Логиката е като тази с вземането на решения – нервите ви ще са опънати, а търпението нулево, което е предпоставка за тотална катастрофа. Желателно е да не влизате в спор и преговори на гладно!

7. Не пазарувайте храна

Ние се храним и преди всичко с очите си! Ако пазарувате на гладно, има вероятност да купите 2 пъти повече ненужни неща и то не особено здравословни. Не е изключено и да атакувате някои от покупките си още в магазина, за което после ще съжалявате, особено ако сте на някакъв режим.

8. Не дъвчете дъвка на гладно

Дъвченето активизира стомашните сокове. Ако не сте вкарали храна в тялото, те се превръщат в киселини и допълнително усилват глада ви.

9. Не пийте кафе

Приема на кафе и други кофеинови напитки на гладно не се препоръчва. Това ще доведе до повишаване на сърдечния ритъм и храносмилателни проблеми. Доста хора направо пропускат закуската след кафето, което е много неправилно и влошава здравето на стомаха им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Болница. Докторът сяда до леглото на пациента.
- Е, всичко е готово за операцията. Каква упойка предпочитате - по-скъпичка или по-евтина?
- По-евтина, докторе. - отговаря без колебание пациентът.
Докторът се прокашля и започва:
- Аз съм Сънчо, ида от горица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук