Какво не бива да ядем и пием, когато сме с коронавирус

0
"Докато в болниците това се следи от лекари, вкъщи хората трябва внимателно да избират какво да ядат и пият по време на лечението", обяснява Филип Кузменко
"Докато в болниците това се следи от лекари, вкъщи хората трябва внимателно да избират какво да ядат и пият по време на лечението", обяснява Филип Кузменко

"Тези от нас, които боледуват от COVID-19, трябва да намалят количеството солена храна в менюто си, както и да ограничат консумацията на алкохол"

Лекарят Филип Кузменко обяснява пред радио „Спутник” защо това е жизненоважно.

Поддържането на правилния водно-солеви баланс в организма е задължителна част от лечението на пациенти с коронавирус, предава Darik News. "Докато в болниците това се следи от лекари, вкъщи хората трябва внимателно да избират какво да ядат и пият по време на лечението", обяснява Кузменко. Според него у дома трябва да изключим солените храни и алкохолните напитки.

„Не можете да ядете много осолена риба, мариновани краставици и туршии. Вместо това трябва да пиете повече вода. Също така - и това е най-важното - е необходимо да се ограничи употребата на алкохол, тъй като той допринася за дехидратация на тялото“, казва лекарят за поддържането на водно-солевия баланс в човешкото тяло при COVID-19.

Освен че допринасят за дехидратацията, солените храни също правят кръвта по-плътна, а това е вредно в състояние на инфектиране с коронавируса.

„Солените храни не помагат на кръвта ви да бъде по-рядка. Те помагат тя да стане по-плътна, по-наситена. Солта изтегля течния компонент в тъканта и в самите кръвоносни съдове. Косвено това може да повлияе утежняващо, ако човек се лекува след усложнения при заразяване с COVID-19”, заключава Кузменко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари