Какво наследство ще остави Пеле?

0
Макар и да получаваше в пъти по-малко от сегашните футболисти, той беше най-добре платеният спортист на своето време.
Макар и да получаваше в пъти по-малко от сегашните футболисти, той беше най-добре платеният спортист на своето време. Снимка: Getty images

Макар и да получаваше в пъти по-малко от сегашните футболисти, той беше най-добре платеният спортист на своето време.

Световната легенда Едсон Арантес до Насименто, прочут най-вече с прякора си Пеле, който почина снощи на 82-годишна възраст, натрупа богатство с нетна стойност над сто милиона долара, пише „Ас“, цитиран от „Гонг“. Макар и да получаваше в пъти по-малко от сегашните футболисти, той беше най-добре платеният спортист на своето време.

От самото начало бившият бразилски футболист предпочете да инвестира сочните си печалби в недвижими имоти. Една от големите му сделки беше придобиването на внушително имение в Хамптънс, Ню Йорк, за 100 000 долара, което той продаде през 2018 г. срещу три милиона долара.

Въпреки че има богатство, Пеле получава пенсия в родната си страна от 2014 г., както публикува "Corriere della Sera" преди време. Футболната легенда получаваше месечна пенсия от почти три хиляди реала, около 552 евро. „След Мондиал 2014 ще бъда пълноценен пенсионер, защото по право вече съм“, призна Пеле в интервю за бразилското списание „Veja“.

Не цялото състояние на Пеле обаче идва директно от футбола. Той знаеше как да продължи да генерира приходи, след като се оттегли от терените благодарение на множеството си рекламни договори. Той бе сред най-търсените рекламни лица и то за най-скъпите и големи световни марки като часовниците "Юбло" и банковите карти.

Не забогатях с футбол, както правят днешните играчи. Печелех пари от реклама, когато спрях да играя, но не и от тютюн, алкохол, политика или религия“, неведнъж е подчертавал легендарният бразилец, прочут със своя железен спортен режим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мунчо
    Е, тук се правят пари и от реклама на хазарт. Който играе, пИчели.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари