Какво да правите, ако телефонът ви "забие"

0
В такива неприятни моменти човек се нервира толкова, че не действа логично
В такива неприятни моменти човек се нервира толкова, че не действа логично Снимка: Shutterstock

Колкото по-мощни и усъвършенствани смартфони да излизат на пазара, всеки един от тях може да има лоши моменти, като това да "забие" в някой важен момент, докато изпращате важен мейл, например. В такава ситуация често човек се нервира толкова, че не действа логично.

От Lifehacker дават няколко полезни съвета как трябва да се действа в случай, че телефонът ви в един момент блокира напълно:

1. Имайте търпение

На първо място важното е за няколко минути на устройството да му се даде "почивка". Има случаи, в които смартфонът може сам да се справи с проблема и след кратка пауза да заработи отново нормално. Има вариант приложението, което е било използвано в момента на "забиването", да изчезне от екрана и дори да се "самоизтрие" от паметта.

2. Какво обаче, ако устройството не се справи само с проблема?

Тук вече идва моментът за използване на физическите бутони на телефона. При моделите на Samsung се натиска и се задържа пауър бутонът заедно с този за намаляване на звука за поне 10 секунди за рестартиране. Тази комбинация работи и за телефоните на някои други производители, като LG.

При устройствата на Apple обаче може да има разлика в зависимост от модела. При iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus трябва да се натисне бутонът за увеличаване на звука за съвсем кратко и след това да се освободи. След това се натиска този за намаляване на звука, а накрая се натиска бутонът за включване докато на екрана се появи логото на Apple.

За iPhone 7 и iPhone 7 Plus едновременно се задържат бутонът за включване и този за намаляване на звука. При по-старите версии същата работа вършат хоум бутонът и този за включване.

3. Ако след изключване телефонът не иска да се включи наново

В такъв случай трябва да се опита със зареждане на устройството. В случай, че не се стартира така, трябва да се опита с друго зарядно устройство, защото старото може да се окаже, че има проблем.

4. Връщане на фабричните настройки

Това е последната стъпка, ако нищо друго не е помогнало. При Android устройствата се използва т.нар. "recovery mode".

Телефонът да бъде изключен, а след това да се натиснат едновременно бутоните за регулиране на звука и за включване. На екрана трябва да се появи думата "start", а след нея трябва да се натисне отново бутонът за звука, за да се влезе в нужния режим. Той се стартира с натискане на пауър бутонът.

След като се появи иконката на робота Android. След това се натиска отнобо бутонът за включване, натиска се веднъж този за звука и след това пауър бутонът се пуска.

Следва отново натискане на копчето за звука до появяването на опцията "wipe factory reset". За да се избере тази опция се натиска пауър бутонът. След това отново, за да се избере функцията за рестартиране на системата. Трябва да се има предвид обаче, че при връщането на фабричните настройки изчезва цялата информация от телефона.

При iPhone телефоните е нужно да имате компютър с iTunes. Устройството трябва да бъде свързано с компютъра и да бъдат използвани комбинациите с бутони, които вече бяха споменати.

В този случай обаче бутоните трябва да бъдат задържани, докато не се появи опцията за рестарт на системата. След това на компютъра се избира функцията "update" в прозорчето, което ще се появи. След това iTunes ще рестартира iOS системата без да изтрива информацията в телефона.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари