Какво да направите преди да сварите яйцата – ще станат по-вкусни и се белят по-лесно

0
Трикът е следният: преди да поставите яйцата да се варят, е нужно да ги потопите в студена вода за около 10 минути
Трикът е следният: преди да поставите яйцата да се варят, е нужно да ги потопите в студена вода за около 10 минути

Подозирали ли сте, че обикновените сварени яйца си имат своите тънкости и специфики, които ги правят с една идея по-вкусни и много по-лесни за белене?

За Жената разкрива уникален трик, посредством който ще превърнете вкуса на обикновеното сварено яйце в по-нежен и ще допринесете за лесното премахване на черупката му.

Най-напред ще стартираме с това, че допускате грешка, ако поставяте директно яйцата в съда с вряща вода. Защо е така, тепърва предстои да разберете.

Ако директно поставим продукта в тенджерата с вряща вода, след това ще ни бъде изключително трудно да ги обелим. Знаете колко неприятно е да наблюдаваме как половината от белтъка остава по вътрешната част на самата черупка.

Отделно от това яйцето няма да е толкова вкусно, колкото би могло да е.

Трикът е следният: преди да поставите яйцата да се варят, е нужно да ги потопите в студена вода за около 10 минути. Така вкусът им завидно ще се промени – ще е много по-нежен. След като сварите тази храна, отново потопете в студена вода за няколко минути. Процесът на свой ред ще допринесе за лесното им обелване. Следващия път пробвайте това и ви гарантираме, че ще останете приятно изненадани от крайния резултат!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари