Колко време издържат яйцата в хладилник?

0
Негодните за консумация яйца обикновено имат по-мътен белтък с втечнена консистенция. Докато пресните и качествени яйца имат бистър, стегнат белтък
Негодните за консумация яйца обикновено имат по-мътен белтък с втечнена консистенция. Докато пресните и качествени яйца имат бистър, стегнат белтък

Годността на яйцата, които се поставят за по-дълго съхранение в хладилни условия, зависи преди всичко от правилния начин на съхранение

Важно условие за тяхното качество е яйцата никога да не се измиват предварително, съветва gotvach.bg.

Причината за това е, че яйчните черупки са пропускливи и измиването може да спомогне за навлизането на болестотворни микроорганизми в тях. Така многократно ще се скъси техният срок на годност.

Яйцата, закупени от магазинната мрежа, обикновено имат посочен срок на годност върху опаковката. С тях е лесно да се ориентираме. Важно е редовно да проверяваме какво е написано на етикетите им.

Яйцата, които се купуват от производители, нямат обозначен срок на годност, което е разбираемо. Трябва да се разчита на данните, дадени от производителя.

Такива яйца, когато са съвсем пресни, могат да се съхраняват до 30 дни в хладилни условия. След това качеството им е съмнително.

Важно е също да се следи и състоянието на белтъка и жълтъка на суровите яйца, защото дори да са в срок на годност, те могат да претърпят процес на разваляне. Негодните за консумация яйца обикновено имат по-мътен белтък с втечнена консистенция. Докато пресните и качествени яйца имат бистър, стегнат белтък.

Жълтъкът също претърпява промени в процесите на разваляне.

При пресните яйца той плува в горната част на яйцето, а при некачествените потъва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук