Какво би се случило с нас, ако никога повече не видим слънчева светлина

0
Свикнали сме да приемаме Слънцето за даденост, но какво ще се случи при трайната му липса
Свикнали сме да приемаме Слънцето за даденост, но какво ще се случи при трайната му липса

Свикнали сме да приемаме Слънцето за даденост.

Дори и в облачни и дъждовни дни знаем, че е някъде над нас и скоро ще го видим отново. Но наистина знаем ли колко е важно за телата ни?

Предлагаме ви да се запознаете с 8 прогнози за това, какво ще се случи с нас, ако не получаваме слънчева светлина редовно, сподели Zdrave.to.

Здравето на сърцето ще е изложено на риск

Ако няма слънчева светлина, това означава, че нашето тяло няма да може да произвежда витамин D. Този витамин играе важна роля в предпазването ни от сърдечни заболявания. Ултравиолетовите лъчи също регулират кръвното налягане. Така че без Слънцето ние сме по-склонни към развитието на сърдечно-съдови проблеми.

По-малък шанс за бебе

Без слънчева светлина в женското тяло ще има повече мелатонин Това е хормон, който потиска плодовитостта, като по този начин намалява шансовете за зачеване на бебе. Освен това жените, които получават по-малко слънчева светлина, достигат менопаузата си по-рано от тези, които са изложени на слънцето. Мъжете също могат да страдат от липсата на слънчева светлина. Тя пряко влияе върху нивата на тестостерон.

Нервна система

Смята се, че ако децата не получат достатъчно слънчева светлина, те ще бъдат изложени на по-голям риск от развитие на множествена склероза и заболяване на централната нервна система, когато станат възрастни.

Всички тези болки и болежки

Без слънчева светлина, бъдете готови да усещате повече болки в цялото си тяло. Слънчевата светлина помага да се затоплят мускулите на тялото и да се намали болката, причинена от възпалителни състояния като артрит.

Няма хубави емоции

Без Слънцето ще имате по-малко серотонин - хормонът на щастието - в тялото си. И въпреки че има други начини да станете по-щастливи, редовната слънчева светлина е най-лесният и най-естественият начин, особено ако е комбиниран с упражнения.

Намален имунитет

По-малко слънчева светлина означава по-малко бели кръвни телца. И колкото по-малко от тях имате, толкова по-трудно е да се борите с инфекциите.

Повече кариеси

Дори нашите зъби ще страдат без Слънцето. Открито е, че хората, които получават по-малко слънчева светлина, имат повече проблеми със зъбите си, като кариеси.

Сезонна депресия

Без слънчева светлина, щяхме да бъдем завинаги засегнати от сезонна депресия. Това е разстройство, което е причинено специално от липсата на слънчева светлина. Изкуствената не може напълно да замести естествената слънчева светлина.

Въпреки че слънчевата светлина е много полезна за нашите тела, не забравяйте, че твърде много Слънце също не е много добро нещо. Ултравиолетовите лъчи могат да причинят слънчево изгаряне и кожни заболявания - дори рак. Всички неща са добри само когато са умерени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари