Какви заплати ще получават премиера и новите министри

0
През следващият месец премиерът Гълъб Донев ще получава основно възнаграждение от 7524 лева
През следващият месец премиерът Гълъб Донев ще получава основно възнаграждение от 7524 лева

Какви заплати ще получават новите министри във властта?

Доходите на висшите държавници се определят на база на заплатите в обществения сектор, изчислени от НСИ в края на всяко тримесечие, като след това се добавя процент. Така на практика заплатите на властта се променят 4 пъти в годината.

През следващият месец премиерът Гълъб Донев ще получава основно възнаграждение от 7524 лева, информира NOVA.Тук не се включва клас прослужено време.

Министрите ще се подписват срещу 6310 лева.

Скоро се чакат новите изчисления на доходите за юли, така, че е възможно през втория си месец във властта и премиера и министрите да вземат и повече или пък по-малко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари