Какви важни решения взеха лекарите на извънредния си събор

0
В профилактичния пакет се включват много повече изследвания и скрининги, обясни д-р Брънзалов
В профилактичния пакет се включват много повече изследвания и скрининги, обясни д-р Брънзалов Видео: NOVA

Цялата философия на този Анекс към Националния рамков договор е да прехвърли тежестта от болничната към извънболничната помощ, обясни д-р Брънзалов

8 милиарда лева е бюджетът на НЗОК за тази година. Те ще бъдат харчени по по-добрия начин, увери в предаването „На фокус” по NOVA заместник-директорът на Управителния съвет Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

Цялата философия на този Анекс към Националния рамков договор е да прехвърли тежестта от болничната към извънболничната помощ. По-просто – на пациентите да не им се налага да пролежават по клинични пътеки, а в еднодневна амбулаторна процедура да се вършат нещата, които могат да се свършат по този начин”, заяви д-р Брънзалов.

По отношение на ЯМР, той призна, че до момента се е чакало, но не чак с месеци. „Имаше една административна спънка. Колегата в извънболничната помощ, ако прецени, че даден пациент се нуждае от ЯМР, трябва да напише писмо до касата, която след време да му отговори. Обикновено отговорът беше утвърдителен. Сега специалистите от извънболничната помощ ще имат определен брой изследвания като ЯМР, за които няма да имат нужда да пишат писма”, обясни д-р Брънзалов. Така вече ще може на следващия ден да се отиде на ЯМР.

Бръзналов обясни, че в профилактичния пакет се включват много повече изследвания и скрининги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Аз
    Основното решение беше - Да продължим да източваме Здравната каса! Ура другари!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари