Какви са причините за катастрофите, които погубиха четирима спортисти?

1
Коментар на главен инспектор Мария Ботева
Коментар на главен инспектор Мария Ботева Видео: NOVA

Черен уикенд за българския спорт

Безмилостната война на пътя отне вчера още четири човешки живота. Футболният треньор Ферарио Спасов е жертвата при катастрофата край Велико Търново. Други трима загинаха на пътя Ловеч - Плевен, сред тях и именитата плевенска волейболна треньорка Стефка Великова. Възможните причини за тежките пътни инциденти и за мерките на държавата за спаряване с тях коментира главен инспектор в отдел „Пътна полиция” Мария Ботева.

Двете катастрофи от събота, са настъпили в условията на проливен дъжд и несъобразяване с условията на пътя от страна на водачите на автомобилите причинили инцидентите, каза тя. "По първоначални данни, при катастрофата в Ловеч автомобилът се е завъртял, заради дъжда шофьорът не е могъл да овладее колата и е навлязъл в насрещната лента, където е имало друг автомобил", обясни Ботева, цитирана от NOVA. В случая от Велико Търново причинилият катастрофата е застигнал преднодвижещия се и се блъска в него с висока скорост, допълни тя. Предстои да се изясни дали имало употреба на алкохол, посочи Ботева. Маркировката не се вижда добре, каза Ботева.

Инспектор Ботева коментира и зачестилите случаи на деца зад волана. Тя определи това поведение като безотговорно и рисково. Ботева призова хората да поставят коланите в автомобилите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Бай Кор
    Колко тъп и ненормален трябва да си да караш със 150 на мокро, та ако ще и с Ферари да си. Абсолютен убиец и наркоман, извършил предумишено убийство!!!
  • 6
    4
    Истината
    Некадърността и наблягането на камерките, както и налагането на такива русички и джукести некадърни кифлички в редиците на МВР!
  • 7
    3
    Мда
    Самоконтрола е най-важното качество при шофьорите. Болшинството катастрофи са причинени от липсата му.
  • 4
    2
    ...
    Защото, шофьорите са ТЪПАЦИ. Ето за това. Шофирането е сериозен скил, малко го развиват. Огромната част са просто свидливи скапаняци с трета употреба гуми и по осем лепенки за разсрочени плащания по Г.О.
  • 12
    1
    Въпрос
    Още по времето на соца да караш в Гърция против правилата беше супер рисковано и българите, и сега, карат, съобразено с гръцките правила. А защо в България от началото на демокрацията доста водачи си карат както си искат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари