Какви са нарушенията при строителството на Северната скоростна тангента?

0
Те са установени след проверка на настилката
Те са установени след проверка на настилката Видео: bTV

Те са установени след проверка на настилката

Нарушения в строителството на Северната скоростна тангента установи проверка на регионалното министерство. Това установи проверка на взета проба от настилката, инспектирана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Установено е разминаване между дебелината на настилката по проект и положената в действителност. Тя е 14 см, а по проект е трябвало да бъде 20 см.

Строителството на Северната скоростна тангента започна в края на 2015 година и приключи през април 2016 г. с дължина на участъка - 16,5 км.

Основният проблем тръгва от това, че още на ниво проект са заложени 20 см. Ако има недогледана грешка, тя е била още на ниво проект“, обясни пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя допълни, че тези заложени 20 см са недостатъчни.

Изграждането на Северната скоростна тангента струва 3,5 млн. лева, разплатени от Народното събрание.

Трябвало е да има надзор и държавен контрол и тези неща да се установят още в началото. Испанска фирма е била надзор и това е струвало милиони“, каза Диана Русенова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Къде е бил контролът
    по времето , когато се е строила магистралата ? Трябваше да платят милионите и след дъжд качулка , да установят , че строителство е некачествено ! Интересно е другите "стотици хиляди километри" магистрали , които е построил Лидерът , дали са качествени ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари